Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat ca isi depune oficial candidatura in cursa pentru sefia PNL, pentru a "apara" democratia din partid.
Actualul presedinte PNL Crin Antonescu a afirmat ieri, potrivit NewsIn, ca este firesc ca Ludovic Orban sa-si depuna candidatura la sefia PNL.

"Lucrurile se indreapta spre o formula fireasca, in care Ludovic Orban va depune si el o motiune, o echipa si va fi o competitie. Va fi un Congres de competitie, perfect democratic. Asta nu inseamna ca exista o ruptura intre mine si domnul Orban, putem continua sa lucram impreuna pentru partid asa cum am facut-o atatia si atatia ani pana acum", a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat ca a avut o discutie cu Orban in urma cu cateva zile, in care l-a incurajat pe acesta sa candideze.

Obiectivele lui Orban pentru PNL: Castigarea primariei Bucuresti, 30% la alegerile parlamentare

Orban a sustinut ca-si asuma obiectivul ca la alegerile locale PNL sa fie la un scor electoral care sa nu fie masurat in procente, "ci pur si simplu PNL sa castige alegerile locale din punct de vedere al voturilor pe care le va obtine".

Cat priveste alegerile parlamentare, Orban s-a aratat convins ca atat PSD, cat si PDL, vor sustine schimbarea sistemului electoral. "PNL trebuie sa fie pregatit de astazi sa se confrunte cu noul sistem electoral majoritar, iar acest lucru nu-l poate face decat daca din timp selecteaza candidati valorosi, care se bucura de popularitatea si increderea oamenilor din colegiile electorale, astfel incat la startul alegerilor parlamentare candidatii nostri in fiecare colegiu sa intre in batalie cu prima sansa, avand scoruri mai bune decat scorurile politice ale partidului", a spus liberalul.

Prim-vicepresedintele PNL a spus ca-si propune ca la alegerile parlamentare din 2012 liberalii sa obtina "minimum 30%" dintre voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.