Candidatul la sefia PC, Daniel Constantin, i-a indemnat pe conservatori sa voteze "pentru un nou inceput" al partidului, sa-si impuna drumul propriu in politica si sa participe singuri la alegerile din 2012, aratandu-se in acelasi timp deschis catre colaborarea cu partidele de opozitie, informeaza NewsIn.
[Update] Daniel Constantin este noul presedinte al Partidului Conservator, informeaza Realitatea TV.

Constantin si-a inceput discursul prin a sublinia ca nu le cere colegilor conservatori "o functie", ci "un mandat imperativ de a contribui la schimbarea la fata a politicii romanesti". "Vreau sa va asigur ca, daca imi acordati increderea, nu ma veti trimite intr-un birou comod, pe o functie calduta, ci la o munca grea, de a le reda romanilor dezamagiti speranta", a spus candidatul la presedintia PC.

El a trecut in revista cariera si realizarile proprii, aratand ca, desi "pare tanar", a primit responsabilitati de la o varsta frageda. Constantin a amintit ca a fost unul din liderii miscarii studentesti din Romania, ca la 24 ani a ajuns consilier in Ministerul Agriculturii, si ca a devenit apoi cel mai tanar director general al APIA.

In privinta proiectului sau, Constantin a sustinut ca vine "cu un mod de gandire nou, cu transparenta si eficienta" si ca intentioneaza sa colaboreze strans cu organizatiile judetene ale partidului, pentru a rezolva problemele acestora. "Periplul meu prin Romania nu se va termina prin acest congres, nu am venit sa va cer doar votul meu si sa ma inchid intr-un birou la Bucuresti, o sa vin sa lucram impreuna", a spus conservatorul.

"PC are nevoie de noi toti. Va chem alaturi pe toti primarii, viceprimarii, sa mearga partidul singur la alegerile din 2012. Vom deveni un partid al primarilor si al alesilor locali. Vom avea grija sa selectam cei mai respectati candidati, ne vom impune drumul propriu in politica romaneasca", a spus Constantin, in aplauzele salii, aratandu-se convins ca PC va fac o supriza celorlalte partide, in 2012.

El a aratat ca, desi PC va avea drumul propriu in politica romaneasca, este deschis la colaborarea cu toate partidele din opozitie.

Constantin a vorbit despre necesitatea modificarii legii electorale, si de "eliminarea oricarei forme de mita sau cadou ce au denaturat voturile si au facut de ras clasa politica". "E inacceptabil sa ne alegem liderii pe baza de galeti, televizoare sau miei", a spus Constantin. El a mai spus ca, daca va fi ales, va cere Congresului un mandat pentru a purta negocieri cu fortele politice europene importante. "Sa facem din PC o forta importanta la alegerile din 2012", i-a indemnat Constantin pe colegii de partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.