Fostul ministru al muncii explica ca a plecat din PSD pentru a pune umarul, alaturi de Cristian Diaconescu si de Gabriel Oprea, la construirea unui nou partid de stanga, potrivit Evz.ro.
Marian Sarbu, fostul ministru al muncii in guvernele Nastase si Boc I, a plecat din PSD. El s-a alaturat grupului parlamentarilor independenti condus de ministrul apararii, Gabriel Oprea. Sarbu va pune umarul alaturi de acesta si de Cristian Diaconescu la infiintarea unui nou partid de stanga, alternativa la PSD, informeaza cotidianul central.

Sarbu spune ca plecat din PSD din cauza ca i se dictau pozitii impotriva propriilor convingeri, si nu pentru functii.

“In ultimul an, ajunsesem in situatia ca trebuie sa adopt pozitii impotriva propriilor convingeri si sa spun ca aceste legile la care am lucrat sunt proaste. Nu aveam cum sa mai raman intr-un partid in care elemente principiale ne diferentiaza”,
a argumentat politicianul.

Dupa alegerile prezidentiale, invocand profesionalismul si expertiza in domeniu, Traian Basescu i-a propus public sa revina la conducerea ministerului in noul cabinet Boc.

Conducerea PSD i-a cerut sa refuze insa si a ascultat disciplinat ordinul partidului. Nu a mai rezistat insa cand colegii sai i-au cerut sa critice cele doua legi -cea a salarizarii unice si cea a pensiilor - pe care tocmai el, in calitate de ministru, le elaborase, explica Evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.