Presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, a declarat astazi la Brasov, intr-o conferinta de presa la care a participat si vicepresedintele PDL George Scripcaru, ca formatiunea sa actioneaza pentru consolidarea colaborarii cu PDL, in special in vederea pregatirii pentru viitoarele alegeri locale.

Vrem ca in perioada urmatoare sa consolidam colaborarea noastra. Primul punct al protocolului incheiat in toamna trecuta, anume sprijinirea unui candidat comun pentru alegerile prezidentiale, a fost indeplinit. Am realizat impreuna un lucru remarcabil: l-am impus ca presedinte pe Traian Basescu. Speram ca pe viitor sprijinul nostru pentru guvernare sa capete mai multa forta si sa colaboram mai mult la nivel local. Tocmai de aceea, principalul lucru pe care il vom discuta astazi este consolidarea organizatiilor locale ale partidului nostru. O colaborare coerenta la nivel national si european, in cadrul Partidului Popular European, este si asteptarea pe care o au de la noi cei de la Bruxelles. Vom stabili astazi masuri pentru ca PNTCD sa redevina un partid care aduce voturi, pentru ca la viitoarele alegeri alianta noastra (cu PDL, n.r.) sa poata obtine peste 50% din voturi“, a declarat Marian Petre Milut, care a fost prezent la Brasov pentru a prezida sedinta Comitetului National de Conducere a PNTCDE, transmite corespondentul NewsIn.

Scripcaru a spus la randul lui ca va fi stransa colaborarea cu taranistii, cu atat mai mult cu cat a fost singiura formatiune in afara de PDL care la sustinut pe Basescu. „Trebuie sa multumesc PNTCD pentru colaborarea din timpul campaniei electorale. PNTCD a fost singura formatiune politica care ne-a sprijinit la alegerile prezidentiale si cu care am colaborat excelent. Acum vrem sa extindem aceasta colaborare a noastra si la nivelul organizatiilor judetene si sa incepem sa pregatim anul electoral 2012“, a afirmat Scripcaru.

Milut a sustinut, legat de colaborarea cu PDL la alegerile prezidentiale, ca atitudinea UDMR, cand aceasta formatiune politica, membra a PPE, a sprijinit candidatul stangii, a starnit multa nemultumirea Popularilor europeni, acestia solicitand expres ca partidele componenete ale PPE dintr-o tara sa gaseasca cai de colaborare, pentru a impune punctul de vedere al dreptei europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.