Ministrul Elena Udrea a iesit in media, cel putin la nivel declarativ, cu foarte multe initiative pentru dezvoltarea turismului autohton. Cat sunt de realizabile si cat nu, comenteaza specialistii pentru Wall Street.

  • 1. Bucurestiul statiune balneara
Elena Udrea isi propunea, la inceputul lui 2009, promovarea turismului balnear din Romania si sustinea ca Bucurestiul poate fi transformat intr-o destinatie de turism cu profil balnear. "Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum", afirma ministrul Turismului.
Sorin Ionescu (managing partner al companiei de consultanta Fivestar Hospitality) - "Cel mai devreme in 5 ani s-ar putea pune in practica o asemenea idee, care necesita timp pentru dezvoltarea infrastructurii, investitii si promovare. In primul rand, exista o problema de imagine a Bucurestiului, care nu este asociat cu baile termale, asa cum este, de exemplu, Budapesta. Asadar, chiar daca ar exista astfel de izvoare termale, cred ca cea mai mare problema ar fi in a transmite mesajul ca suntem o destinatie balneara”.
  • 2. Parang – cel mai mare domeniu schiabil din Europa
In februarie 2009, Elena Udrea promitea ca in Parang, langa Petrosani, va fi construit, de la zero, cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, proiect care va costa 68 de milioane de euro.

Corina Martin (presedintele ANAT) – „Sunt foarte sceptica privitor la proiectele pentru turismul romanesc, care nu a fost si nu este o prioritate pentru autoritati. Totusi, in cazul materializarii unei astfel de initiative, Ministerul Turismului trebuie sa se gandeasca in primul rand la infrastructura drumurilor din zona Parang”.

  • 3. Daramarea gardului din jurul Casei Poporului
Ministrul Turismului sustinea in luna iunie a anului trecut ca vrea sa darame gardul din jurul Casei Poporului, pentru a face zona mai prietenoasa.

Cristian Gavrilescu (arhitect Geometrik Design) - "In primul rand, initiativa nu apartine unui politician, ci catorva organisme de arhitectura care s-au manifestat de-a lungul vremii, culminand cu Proiectul TUB, ce propune conectarea orasului Bucuresti dupa un traseu urban si formarea de “Camere Urbane” cu destinatii si calitati individuale, traseu in care Casa Poporului joaca un rol bine definit. Ar fi frumos sa existe sprijin politic in acest sens, salvarea orasului Bucuresti s-ar face fara multa cheltuiala si relativ repede, insa cu implicatii majore din punct de vedere calitativ si al interesului turistic”.

  • 4. Sezon estival de 8 luni
In 2009, Elena Udrea a propus ca deschiderea sezonului estival sa se faca odata cu Sarbatorile Pascale si sa se inchida cel mai tarziu in luna noiembrie, pentru prelungirea perioadei in care turistii vor putea merge pe litoral.

Simona Veteleanu (proprietar al agentiei de turism TravelBiz) – „Cu siguranta, aceasta este o initiativa indrazneata si in acelasi timp binevenita pentru noi. Este totusi dificil de pus in practica, mai ales ca trebuie convinsi mai intai hotelierii ca este bine sa tina deschise hotelurile 8 luni pe an. Poate ar fi si o solutie pentru cresterea calitatii serviciilor furnizate pe litoral. In prezent, cand sezonul este foarte scurt, ne confruntam cu o mare mobilitate a personalului din hoteluri si restaurante si din acest motiv si calitatea serviciilor nu este cea dorita”.

  • 5. Croaziera intre Constanta si insulele grecesti
In iunie 2009, Udrea venea cu ideea realizarii unei linii de croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti.

Corina Martin (presedintele ANAT) - "Numai dansa stie la ce s-a gandit cand a venit cu o asemenea idee. Cred ca mult mai fezabil ar fi realizarea unei croaziere Constanta - Istanbul pentru ca ar acoperi atat interesele de business (multi oameni de afaceri turci au business-uri in Romania), cat si segmentul de leisure (romanii care isi petrec vacantele in Turcia). Din pacate, cred ca piata din Romania nu este pregatita pentru o linie de croaziera de orice fel, iar autoritatile nu se implica decat la nivel declarativ, lasandu-se totul in seama privatilor”.

Afla ce promisiuni a mai facut Elena Udrea in topul Wall Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.