Viitorul lui Cristian Diaconescu este mai degraba unul profesional, este de parere europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, in opinia caruia fostul vicepresedinte al partidului ar trebui sa se hotarasca daca ramane sau nu in politica.

"Dansul o sa ramana in continuare intr-o formula sau alta (...) si cred ca viitorul sau este mai degraba profesional decat unul politic. Daca o sa vrea sa ramana pe langa partid, nimeni nu o sa spuna - 'frate, nu ai ce cauta'...", a declarat Ioan Mircea Pascu la Realitatea TV. "Poate sa aiba o obtiune profesionala, sa spuna 'M-am plictisit de politica', in sfarsit, sa ia o decizie, pentru ca intotdeauna a ezitat - ba ma bag, ba nu ma bag", a mai spus Pascu.

Cristian Diaconescu a facut clarificari in privinta retreagerii sale in direct la Realitatea Tv. „Nu ma voi retrage acuma, cu siguranta. Domnul Pascu are o mica problema tipica stilului PSD, fiindca nu a fost nominalizat pentru o anumita functie. Vad ca am devenit eu motiv de dezbatere publica. Il invit pe cel care isi face iluzii ca ma retrag din partid sa mergem in fata partidului, iar cel care pierde sa plece”, a explicat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a anuntat sambata, cu cateva minute inainte de inceperea votarii pentru alegerea noului presedinte al PSD, ca isi retrage candidatura si le-a cerut celor care il sustin sa il voteze pe Mircea Geoana.

Conspiratia "anti-Diaconescu"

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sambata ca ar fi in posesia unor documente si imagini din care reiese ca Cristian Diaconescu a fost urmarit timp de zece zile si ca s-ar fi incercat compromiterea sa, insa acesta a negat ca ar fi fost santajat ca sa-si retraga candidatura pentru sefia PSD.

Diaconescu a negat zvonurile privind monitorizarea sa si a declarat ca nu s-a exercitat niciun fel de presiune pentru retragerea lui din cursa.

Gandul a scris luni ca Mircea Geoana planuia sa-l debarce pe Adrian Nastase de la sefia Consiliului National si sa-l inlocuiasca cu Cristian Diaconescu, caruia i-a promis si viitoarea functie de premier, drept rasplata pentru sprijinul oferit la congres.

Victor Ponta, care-i oferise lui Diaconescu un loc in echipa lui, a spus, dupa aflarea rezultatelor care ii incredintau presedintia partidului, ca-si retrage oferta, deoarece el i-a intins lui Diaconescu "o mana barbateasca", dar acesta a luat-o pe alt drum, scrie Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.