Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu il caracterizeaza pe blogul sau,pe noul presedinte al PSD, Victor Ponta,in termeni duri, spunand despre acesta ca nu va schimba nimic in partid, ca este "triumful" vechii garzi - Nastase, Mitrea, Iliescu - si ca este un copil de platou,crescut prin televiziuni.

Traian Ungureanu il descrie in termeni duri pe succesorul lui Mircea Geoana, aratandu-se pesimist ca acesta va reforma partidul. "Ponta nu va innoi nimic, desi va poza destul de credibil in pionier tinar al schimbarii. Avantajele aduse Ponta sint in totalitate elemente de imagine. Ponta vorbeste bine, e un interlocutor redutabil in disputele unu la unu, e extrem de ofensiv si domina discutia cu o impertinenta robusta. In sfirsit, fiind copil de platou, crescut prin televiziuni, Ponta are o presa foarte buna. Insa avantajul de imagine al lui Ponta are doi inamici imediati", noteaza el, potrivit NewsIn.

"Mai intii, propria imaturitate. Ponta a explodat frecvent in declaratii care dovedesc legaturi cu practica si filozofia de cartier (bataia promisa lui Emil Boc sau analiza comparativa din care PSD a iesit deficitar la furt). In al doilea rind, Ponta e triumful intermediarilor: odata cu el, incepe relansarea interna a lui Adrian Nastase iar datoriile catre Miron Mitrea, Adrian Severin si Liviu Dragnea sint considerabile. Ponta e conditionat din start, ceea ce nu e neaparat o situatie nobisnuita pentru un lider nou. Problema lui Ponta e tocmai baza de putere: reteaua isi domina produsul. Ponta n-are nici un atu in fata celor ce l-au promovat iar asta inseamna, mai departe, ca noul presedinte PSD nu va reusi si, probabil, nici nu va indrazni sa se impuna in partid", mai scrie eurodeputatul PDL.

Ungureanu sustine ca Ponta nu va fi "pionierul schimbarii", desi pozeaza in acest rol, si isi argumenteaza afirmatia sustinand ca acesta nu a ajuns presedinte PSD prin fortele proprii, ci sustinut de aceeasi parte controversata din partid, care l-a sustinut si pe Mircea Geoana, iar acum l-a dat jos.

"PSD e regizorul politic principal al Romaniei ultimilor 20 de ani. Initiator al confuziei intre schimbare si noutate, PSD reproduce periodic variatii echivalente ale acestui ciclu. Victor Ponta, proaspatul presedinte al partidului, nu e nimic mai mult si nimic mai putin decit produsul cel mai recent al acestui proces vechi pe care PSD nu mai are cum sa-l depaseasca. Cu prima sa declaratie in calitate de Presesdinte, Victor Ponta (38 de ani) a recunoscut tocmai acest adevar central, omagiind figura lui Ion Iliescu (80 de ani), Papa al Schimbarii Simulate si Anti-Papa al Noutatii romanesti. In aparenta, trmiterea omagiala la Iliescu a fost un gest de rutina politica. In realitate, Ponta insusi s-a grabit sa isi asigure partidul ca e <initiat>, ca e, adica, produsul natural al jocului de-a schimbarea si ca va continua programul fundamental de conservare prin simulare desfasurat ab initio de PSD", mai crede pedelistul.

"Ponta nu putea evita aceasta obligatie (de conservare), asa cum nu poate evita gravitatia. Intr-un partid creat si tutelat de Ion Iliescu, <tinarul> Ponta trebuia sa inceapa asezind o declaratie de credinta la picioarele liderului totemic. Da, PSD a pus capat aventurii inepte a lui Mircea Geoana dar a facut-o dupa un spectacol de anarhie si vulgaritate vasta si numai pentru a reveni la datele optime de functionare ale programului Iliescu", mai descrie Ungureanu in termeni sarcastici congresul pesedistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.