Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca exista riscul ca PSD sa fie radiat de tribunal pentru nerespectarea Legii partidelor, daca se opereaza modificari la Statut care vor fi contestate pentru anumite motive de neconstitutionalitate.

"Exista un anumit risc. Spre exemplu, daca o anumita modificare, care ar putea fi chiar acceptata in Congres, ar putea fi pusa in aplicare imediat in Congres, ea ar trebui dupa aceea comunicata la tribunal pentru a fi inregistrata, conform legii partidelor politice, si exista riscul ca acea modificare sa fie contestata pentru anumite motive de neconstitutionalitate si ar exista riscul radierii partidului", a spus Nastase, apreciind insa ca aceasta este o "ipoteza extrema".

Social-democratul a mai spus ca modificarile aduse Statutului pot fi contestate pentru neconstitutionalitate daca, de exemplu, se incalca dreptul de a alege si de a fi ales.

"Va trebui sa fim foarte atenti, inclusiv la propunerile de modificare a Statutului si de punere a lor in aplicare daca nu vor fi acceptate la nivelul Tribunalului", a mai atentionat Nastase, transmite NewsIn.

La randul sau, liderul PSD Dambovita, Ion Stan, a spus ca este "conturata" sustinerea mentinerii actualului Statut, dar, daca se vor aduce modificari Statutului care nu vor parcurge toata procedura de adoptare si inregistrare la tribunal, exista riscul radierii PSD.

"Eu cred ca este conturata deja sustinerea mentinerii actualului Statut, a organizarii si desfasurarii acestui congres dupa acest Statut si nu dupa un Statut virtual care nu a parcurs toata procedura de adoptare si inregistrare la tribunal, existand, potrivit legii partidelor politice, o procedura destul de interesanta, care, daca nu este respectata, ne poate duce in situatia ca partidul sa fie radiat din registrul partidelor politice", a explicat Ion Stan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.