Conducerea democrat-liberalilor a decis amanarea Colegiului Director largit al PDL dupa ce presedintele Traian Basescu le-ar fi adus la cunostinta ca nu intentioneaza sa participe la lucrari si ca ar fi nemultumit de evolutia lucrarilor din Comisia de Statut, sustin surse democrat-liberale.

Liderii PDL au revenit asupra deciziei de convocare a Colegiului Director, in conditiile in care seful statului i-ar fi anuntat ca nu va veni la reuniunea de sambata, iar participarea sa era considerata primordiala. "Nu din cauza lui Ponta s-a amanat Colegiul. Presedintele era principala atractie, ca sa zic asa. Fara el la sedinta, aceasta nu ar fi avut niciun rost pentru ca prioritatile politice sau legislative le-am mai discutat", au declarat surse din PDL pentru NewsIn.

Conform acelorasi surse, decizia sefului statului ar fi un semnal fata de actuala conducere care ar fi provocat nemultumirea sefului statului prin modul in care se desfasoara lucrarile din comisia de Statut a PDL, organism care trebuie sa elaboreze documentul pe baza caruia va fi aleasa noua conducere. "Nemultumiri sunt si in filiale. De exemplu, cea mai sigura metoda de a incurca lucurile intr-un partid este sa-l umpli de prim-vicepresedinti sau vicepresedinti", a spus un democrat-liberal.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat marti pentru NewsIn ca democrat-liberalii au decis amanarea sedintei Colegiului Director, programata initial pentru sambata, in aceeasi zi cu Congresul PSD.

Potrivit lui Toader, liderii PDL nu au stabilit inca o noua data pentru sedinta. "Au fost mai multe motive pentru care am amanat sedinta Colegiului, unul dintre ele este si acesta: decat sa fim acuzati ca boicotam Congresul lor, mai bine organizam alta data", a mai spus Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.