Senatorul PSD Catalin Voicu s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a da o declaratie in fata procurorilor, dupa ce, vineri, i s-a adus la cunostinta o noua invinuire in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Catalin Voicu a stat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie aproximativ doua ore si jumatate, fara a oferi detalii despre declaratia data in fata procurorilor, informeaza NewsIn.

Voicu a spus doar ca multa lume are treaba cu el, avand in vedere ca este senator, si ca "treburile" pe care le are cu DNA se vor lamuri in timp. [Un senator PSD a primit 200.000 de euro de la Casuneanu pentru a-l scapa de justitie]

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Locic a intrat in sediul DNA fara a face declaratii. Tot vineri, la Directia Nationala Anticoruptie s-au prezentat Catalin Voicu si Costel Casuneanu.

Costel Casuneanu a iesit din sediul Directiei Nationale Anticoruptie la cinci minute dupa ce a intrat, desi trebuia sa fie audiat de procurori, si a refuzat sa explice ce s-a intamplat.

Casuneanu a spus numai ca acuzatiile sunt nefondate, fara a preciza daca se refera la invinuirea care i-a fost adusa la cunostinta joi, potrivit careia i-ar fi dat senatorului Catalin Voicu, inainte de cei 200.000 de euro, o suma de 60.000 de euro, pentru solutionarea favorabila a unui dosar in care era implicata o firma a sa.

De asemenea, omul de afaceri a confirmat ceea ce sursele judiciare au declarat pentru NewsIn in urma cu o zi, si anume ca nu mai are calitatea de inculpat in dosarul in care Catalin Vociu este acuzat de trafic de influenta, ci de invinuit, ceea ce inseamna ca este in continuare urmarit penal, dar nu i se mai pot impune interdictii.

Senatorul Catalin Voicu i-ar fi pretins, initial, omului de afaceri Costel Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pentru a-l ajuta cu dosarul aflat pe rolul instantei supreme, au declarat surse judiciare pentru NewsIn, procurorii DNA aducandu-i la cunostinta, vineri, noua invinuire. Aceleasi surse au declarat, pentru NewsIn, ca Voicu i-a pretins prima data, lui Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pe care a si primit-o, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri. Ulterior, Voicu i-a mai cerut 200.000 de euro.

La iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde s-a prezentat vineri, senatorul nu a vrut sa faca declaratii, precizand doar ca "discutiile s-au amanat pentru o data ulterioara". Surse judiciare au declarat, pentru NewsIn, ca Voicu a cerut procurorilor un termen pentru a-si pregati declaratia, dupa ce i s-a adus la cunostinta noua invinuire, astfel incat el se va prezenta pe 15 februarie la DNA, pentru a da o declaratie.

Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca senatorul are, din nou, calitatea de invinuit in dosarul de la DNA, dupa ce seful institutiei, Daniel Morar, a infirmat solutia procurorului de caz, prin care a fost pusa in miscare actiunea penala. In consecinta, pentru ca senatorul nu mai este inculpat, interdictiile impuse de procurori au fost anulate. Potrivit acelorasi surse, Voicu ar fi venit vineri la DNA pentru a lua la cunostinta de noile invinuiri aduse de procurori, care ar extinde urmarirea penala in cazul sau.

Omul de afaceri Costel Casuneanu s-a prezentat si joi la DNA, in dosarul senatorului Catalin Voicu, pentru a i se aduce la cunostinta o noua invinuire legata de faptul ca i-a dat senatorului Voicu 60.000 de euro pentru a-l ajuta cu dosarul privind o firma a sa. In baza acestei acuzatii, procurorii vor extinde urmarirea penala pe numele sau, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Conform acelorasi surse, Casuneanu are calitatea de invinuit, dupa ce seful DNA a infirmat solutia procurorului de caz, prin care omul de afaceri devenise inculpat in acest dosar, au declarat joi, pentru NewsIn, surse judiciare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti, care i-a permis lui Casuneanu sa paraseasca localitatea. Costel Casuneanu este acuzat ca, in august 2009, i-ar fi cerut senatorului Catalin Voicu sa intervina pe langa judecatorii ICCJ, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, care judecau litigiul dintre PA&CO International SRL Bacau (firma la care Casuneanu este asociat, n.r.) si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru ca judecatorii sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale, potrivit motivarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.