Cu putin peste ora 21, grupuri de simpatizanti ai PNL-PD, cu steaguri portocalii si insemnele Aliantei se aduna in Piata Universitatii in jurul cortului de campanie. In urmatoarele 20 de minute, masini cu jandarmi opresc in zona, iar portiunea dinspre sosea este blocata de un gard viu. Masinile claxoneaza, multe arborand steaguri portocalii. "Bombo, Bombo, ne-am intors din Congo!" dar si "Adio Congo! Pleaca numai Bombo!" scandeaza tinerii. Spre ora 22, in Piata ajung si multi dintre liderii Aliantei: liberalii Ludovic Orban si Varujan Vosganian, democratii Adrian Gurzau si Aurelian Pavelescu.

Apare si Bodo, ginerele lui Basescu, si fiica candidatului Aliantei, Ioana, fluturand un steag portocaliu. Simpatizanti de toate varstele vin in val spre centrul Capitalei, astfel incat dupa ora 23.00 la Universitate erau aproximativ 1500 de persoane, care canta, danseaza si scandeaza numele candidatului Aliantei. Din boxe duduie "Romania trezeste-te", "Ce bine-mi pare ca ai luat teapa" sau hit-ul Queen "We are the champions". Cantecele Pietei Universitatii - "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa" - rasuna din nou in centrul capitalei, adaptate contextului "Mai bine mort decat PSD-ist". "Este cel mai frumos cadou de Craciun", spune o doamna de aproximativ 50 de ani care se opreste in Piata.

Cantece sub ploaia de confetti

La microfon, o voce aminteste de 21 decembrie si de cei care au murit in Revolutie. Manifestantii sunt pasnici, danseaza si canta, sub o ploaie de confetti. Multi aveau steaguri si fulare portocalii si au incins mai multe hore pe ritm de Ciuleandra, scandand lozinci anti-PSD si numele lui Basescu, dar si "Nu furati poporul cu calculatorul" si "Romania, trezeste-te!". Aurelian Pavelescu si Ludovic Orban danseaza impreuna cu tinerii si strang mainile celor prezenti. Intrebati de recentul indemn al lui Basescu adresat populatiei de a nu iesi in strada, liderii Aliantei dau din umeri si continua mobilizarea simpatizantilor.

Spatiul de la fantanile de langa Arhitectura a fost imprejmuit de dispozitive de jandarmi si de garduri metalice, la fata locului aflandu-se printre altii, seful Politiei Capitalei, unul din adjunctii sai, precum si alte persoane cu functii de conducere in Politia bucuresteana. Se sparg sticle de sampanie pentru a sarbatori victoria. Un panou cu o lozinca obscena este indepartat in timp foarte scurt. Spre miezul noptii, sute de persoane se indreptau spre Piata Universitatii, pregatite sa infrunte frigul poate toata noaptea.

Toti il asteapta pe Basescu, decisi sa ramana pana dimineata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.