Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat sambata la Tg. Mures, la lucrarile Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), ca doreste ca formatiunea sa sa ramana in coalitie cu PDL pana in 2012, pentru a putea construi o "guvernare stabila", transmite NewsIn.

"Nu stiu daca ati remarcat ce nu a fost in aceasta luna si jumatate de cand suntem la guvernare. Nu a exista conflict in coalitie, desi nu este usor, pentru ca avem de-a face cu un partid puternic, PDL. Despre UDMR se poate spune ca este un element de stabilitate si noi ne-am gandit la o coalitie cu PDL pana in 2012, pentru ca putem construi o guvernare stabila. Nu ne-am certat, nu fiindca nu am avut motive, dar noi am considerat ca e mai util sa discutam in interior, nu in public", a declarat Marko Bela in fata delegatilor la lucrarile CRU.

Timp de o jumatate de ora, liderul unional a facut o pledoarie care sa justifice intrarea la guvernare si le-a explicat delegatilor, indemnandu-i la un execritiu de imaginatie, sa incerce sa vada cum ar fi fost aceasta perioada in opozitie si care sunt avantajele faptului ca UDMR este la guvrnare.

"Eu zic ca si fara noi ar fi fost un guvern bun si UDMR ar fi criticat din opozitie. Puteam critica legea pensiilor, puteam critica bugetul, multe din masurile pregatite in legea invatamantului si ne-am fi pregatit de proteste, iar in interiorul UDMR ne-am fi luptat intre noi. Dar suntem la guvernare si cred ca, in urma cu o luna si jumatate, a fost o decizie corecta ca ne-am asumat guvernarea, pentru ca si din interior se poate critica proiectul de lege al pensiilor si bugetul slab. Ne apasa responsabilitati pe care nu le-am fi avut in opozitie, dar va spun ca nu am fi avut sansa sa avem patru ministri din 14, sapte secretari de stat si un vicepremer"
, a afirmat Marko Bela.

Liderul UDMR le-a ma spus reprezentantilor unionali ca se va lupta pentru ca toate proiectele de lege care sunt in beneficul maghiarilor sa fie votate. El si-a incheiat discursul afirmand ca specialistii UDMR nu sunt interesati doar de rezolvarea problemelor comunitatii maghiare, ci de ale integii asocietati.

La Tg. Mures se desfasoara lucrarile ordinare ale CRU. Pe ordinea de zi se numara raportul politic al presedintelui UDMR, analizarea colaborarii cu din coalitie in judete si la centru, precum si validarea numirii in functia de presedinte executiv a lui Takacs Csaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.