Vicepresedintele PRM Marius Marinescu a declarat miercuri seara, la postul B1TV, ca "primul om care a ajuns pe Luna a fost cainele Laika".

Invitat intr-o emisiune dedicata problemei cainilor fara stapan, Marinescu a criticat intentia autoritatilor din Capitala de a eutanasia patrupedele.

Dupa ce a laudat personalitatea sociabila a cainilor, fostul senator a afirmat: "Primul om care a ajuns pe Luna a fost un caine. Cainele Laika", afirmatie care nu a starnit reactie din partea celorlalti invitati, relateaza NewsIn.

Dincolo de faptul ca a scapat perla ca "primul om care a ajuns pe Luna a fost un caine", Marinescu face si o confuzie, anume ca Laika (de fapt o catelusa, nu un caine, n.r) nu a ajuns pe Luna, ci doar in spatiu. In 1957, Laika a fost lansata pe orbita intr-o capsula spatiala sovietica, devenind prima fiinta vie care efectua o calatorie in afara spatiului terestru.

In noiembrie 2008, tot la B1TV, Marinescu i-a aruncat un pahar cu apa in fata fostei deputate PDL Anca Constantinescu, iritat de faptul ca aceasta i se adresa cu apelativul "bideu", o porecla pe care i-o dadusera fostii colegi democrati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.