Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, sustine in proiectul sau pentru sefia partidului ca PDL este principalul adversar al PSD, iar PNL ar trebui sa fie un "partener", considerand ca o formula "ne-ideologica", "confederativa" de colaborare in opozitie ar putea fi "utila".

"Atitudinea fata de PD-L poate fi descrisa prin cuvintele <<competitie>> si <<rezistenta>>. Partidul prezidential este principalul nostru adversar politic", scrie Adrian Nastase, in proiectul sau intitulat "Forta si Echilibru".

Pe de alta parte, social-democratul considera ca PNL ar trebui sa fie un "partener" al PSD, propunand o "opozitie unita", in ciuda diferentelor ideologice care fac din cele doua partide competitori. "PNL, pe de alta parte, este atat un competitor al nostru, in activitatea din opozitie, un competitor ideologic clar, dar trebuie sa ne fie si un partener. Ca atare, propun realizarea unei <opozitii unite> cu PNL in toate proiectele care privesc apararea statului de drept si, pe de alta parte, diferentierea de PNL pe tematica de tip economic si social", mai sustine Adrian Nastase, citat de NewsIn.

Presedintele CN al PSD propune astfel o colaborare "ne-ideologica" in opozitie cu PNL. "Consider insa ca o formula, ne-ideologica, de colaborare a partidelor din opozitie, PSD/PC si PNL, intr-o varianta <<confederativa>>, cu mecanisme de dialog si de coordonare parlamentara, ar fi utila", conchide fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.