Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti l-a trimis marti in judecata pe fostul deputat PRM Nati Meir, in stare de arest preventiv, in dosarul in care acesta este acuzat ca a inselat mai multe persoane, folosindu-se de calitatea sa de fost parlamentar si candidat la presedintia Romaniei.

Ancheta de pana acum arata, potrivit unui comunicat remis, marti, agentiei NewsIn, ca Nati Meir a profitat, in perioada ianuarie - octombrie 2009, de pozitia sa publica, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si candidat la presedintia Romaniei, si i-a indus in eroare pe Silvian Filoti Ilie, Ilinca Stefan, Marius Dumitru, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, carora le-a produs o paguba de 444.235 de lei.

Astfel, Nati Meir s-a prezentat partilor civile ca fiind o persoana cu putere financiara care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa, se arata in comunicat, transmite NewsIn.

De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor de catre politistii din cadrul IGPR - Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fata de Nati Meir si alte persoane, pentru inselaciune, deoarece au fost descoperite fapte noi comise in dauna altor cinci parti vatamate.

In ceea ce priveste savarsirea infractiunii de punere in circulatie de valori straine falsificate (moneda de hartie), procurorii au dispus, prin rechizitoriu, scoaterea de sub urmarire penala a lui Nati Meir, pe motiv ca bancnotele folosite ca mijloace frauduloase, continand mentiunea "specimen", nu puteau fi considerate ca avand putere de circulatie, se mai arata in comunicat.

Nati Meir mai este cercetat pentru savarsirea unor infractiuni similare, respectiv evaziune fiscala, inselaciune si fals, fiind suspectat ca ar fi primit de la un numar mare de persoane comisioane pentru a le ajuta sa plece la munca in Israel. Respectivul dosar se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.