Situatia din interiorul PNL se complica de la o zi la alta: prim-vicepresedintele Ludovic Orban a luat decizia, inca neanuntata oficial, de a candida la sefia liberala, impotriva actualului sau coechipier, Crin Antonescu, ceea ce ar putea avea efecte imprevizibile, inclusiv ruperea partidului.

Ludovic Orban nu comenteaza, contactat de Inpolitics, posibila sa candidatura la congres pentru functia suprema in partid, dar surse liberale de incredere dau ca sigura decizia sa, luata dupa ce a inteles ca functia de prim-vicepresedinte, pe care o detine acum, nu se va mai regasi in viitorul statut al partidului. Pe de alta parte, Viorel Catarama, celalalt contracandidat al lui Antonescu, dezminte varianta unei eventuale intelegeri intre el si Orban, pentru a ataca fotoliul principal din partid.

Contactat de Inpolitics, analistul Ion Cristoiu este de parere ca intrarea lui Orban in cursa pentru sefia PNL poate crea premise si mai favorabile unei scindari a formatiunii dupa congres: ”Este clar ca in PNL s-a declansat o lupta pentru putere pe viata si pe moarte, alimentata inclusiv de tendinta lui Antonescu de a conduce tot mai autoritar partidul. Lucru care nu are cum sa convina unor lideri care l-au sustinut crezind ca el se va multumi strict cu rolul de vector de imagine, lasind bucataria interna a partidului pe alte maini”.

Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.