Senatorul social-democrat Miron Mitrea acuza tandemul Mircea Geoana-Marian Vanghelie ca incearca sa fraudeze alegerile din partid, stabilind o norma de reprezentare la congres care sa-l avantajeze pe actualul presedinte al PSD si ameninta cu boicotarea Congresului.

"Am vazut ca Mircea Geoana si echipa lui vor sa ne puna din nou in fata unui fapt implinit. Desi Consiliul National a decis ca norma de reprezentare sa fie stabilita in Comitetul Executiv, ea a fost transmisa verbal majoritatii organizatiilor din tara, am primit-o si noi la Vrancea, fara ca acest Comitet Executiv sa se fi intalnit", a precizat Miron Mitrea, marti, la Realitatea FM.

"Norma de reprezentare este baza, aceasta este cea care va stabili cine va fi in sala, si in momentul in care incerci sa o falsifici tandemul Geoana-Vanghelie vrea de fapt sa falsifice alegerile", a subliniat candidatul la sefia PSD, transmite NewsIn.

Mitrea a aratat ca prin acest demers se incearca, in mod evident, formarea unui Congres care sa-l avantajeze pe actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana si a amenintat ca isi va indemna colegii sa boicoteze Congresul in cazul in care aceasta situatie nu va fi indreptata. "Am spus mai demult ca in cazul in care va incerca sa fraudeze alegerile, Congresul, in acest mod sau in alt mod partidul risca sa se sparga. (...) Daca vad ca nu se indreapta ceea ce s-a facut ieri, adica nu se adopta transparent norma de reprezentare la Congres - se incearca aceasta norma care sa-l faca pe Vanghelie sa aiba 300 de oameni in sala iar alte organizatii, chiar daca au castigat alegeri, sa aiba o reprezentare simbolica -am sa fac apel la colegii mei sa-l boicotam", a subliniat social-democratul care se afla si el pe lista candidatilor pentru sefia PSD. Mitrea a constatat ca, pana acum, primarul din Voluntari a fost suspendat rapid pentru ca a indraznit sa semnaleze faptul ca Marian Vanghelie incearca sa aranjeze delegatia de la Congres. Mitrea a mai spus ca scris deja o scrisoare pe care o va remite in aceasta zi colegilor din toate organizatiile judetene. Scrisoarea senatorului a fost deja postata pe blogul acestuia.

Mitrea a mai aratat ca s-a luat ca baza de referinta pentru stabilirea delegatiilor turul II al prezidentialelor, unde PSD a fost sprijinit de PNL, in loc sa se ia in calcul turul I, in care PSD Bucuresti a iesit mai slab ca rezultat. "Deci daca vorbim despre prezidentiale trebuie luat in considerare turul I, in care Bucurestiul din pacate a fost pe locul trei, nu pe locul intai", a spus Miron Mitrea, care este de parere ca ar trebui luate in calcul si rezultatele de la ultimul scrutin national, si de la cel local.

Cat priveste boicotarea congresului, Mitrea a explicat ca apelul sau la boicot inseamna un apel la intrarea in legalitate, la respectarea statulului si a unor criterii normale, la un congres transparent in care candidaturile sa fie votate de niste oameni care ajung in mod firesc acolo, nu in mod aranjat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.