Criza inundatiilor va urca PSD in sondaje si va cobori Alianta, de aceea, cred pesedistii, trebuie sa traga din toate pozitiile in Guvernul "incompetent si criminal". Acesta este mesajul cu care liderii locali ai PSD au plecat pe la casele lor, joi seara, dupa o intalnire avuta la Bucuresti cu conducerea partidului si cu Ion Iliescu. Pesedistii au fost invatati sa comunice, acasa, mesajul ca PSD e solidar cu oamenii, in timp ce lui Tariceanu si alor lui le arde numai de anticipate.

Puterea trebuie atacata din toate directiile, astfel incat sa ajunga, in toamna, atat de slabita, incat sa nu mai faca fata alegerilor. In paralel, PSD va continua sa faca promisiuni populiste, chiar daca nu are posibilitatea sa si le onoreze. "Multi dintre colegii nostri au inca reflexul ca se afla la guvernare", spunea Mircea Geoana, dupa incheierea sedintei, adaugand ca cei aflati in Guvernul din umbra al lui Adrian Nastase se poarta de parca ar fi "in pozitii de decizie".

Zilele acestea, departamentele de specialitate ale PSD au fost obligate sa dea fiecare cate una-doua solutii pentru sinistrati. Ieri, Adrian Nastase a plusat cu promisiunile, cerand ca 900 de miliarde de lei de la Loteria Romana sa fie directionate catre sinistrati. Acesti bani fusesera programati pentru lucrarile de consolidare la Stadionul "Lia Manoliu". Replica liberalilor nu s-a lasat asteptata.

"Multumim d-lui Nastase pentru sugestiile si initiativele sale, dar consideram ca Guvernul Tariceanu a gasit si va gasi resursele necesare pentru diminuarea efectelor calamitatilor", a spus purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. PSD va inainta luni o initiativa legislativa care va prevedea posibilitatile de ajutorare a sinistratilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.