"Unii analisti militari apreciaza ca Romania e pedepsita cu aceasta autentica apocalipsa (inundatiile - n.r.) la numai un an dupa ce a devenit membra NATO si ca avertisment sa nu permita instalarea bazelor militare ale SUA pe teritoriul ei", se spune dintr-o asa-numita nota informativa pe care presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a prezentat-o ieri, intr-o conferinta de presa. Desi a tinut sa precizeze ca nu impartaseste ipoteza redactata de "un specialist de frunte", liderul peremist a citat mai departe din textul amintit, aratand ca, din ordinul lui Stalin, rusii faceau experimente meteorologice inca din 1942.

"Acum, in 2005, daca privim in jurul nostru, vom vedea ca numai Romania e scufundata in ape - nu si Basarabia, nu si Bucovina de Nord, nu si Cadrilaterul, care fac parte din acelasi areal geografic si, candva, alcatuiau una si aceeasi tara, Romania Mare (...). Sunt prea multe coincidente", a spus Corneliu Vadim Tudor. El i-a identificat insa si pe cei vinovati de producerea acestor catastrofe naturale: toate regimurile politice care s-au perindat la putere in ultimii 15 ani. In opinia presedintelui PRM, o mare vina o poarta fostul sef al statului, Ion Iliescu, de meserie inginer de hidroamelioratii.

Acestuia i se alatura, potrivit lui Vadim Tudor, taranistii, care au dat "intaiul urlet" pentru restituirea integrala a proprietatilor, mai ales pentru retrocedarea padurilor, care, mai apoi, au fost defrisate fara mila. Liderul PRM a pus pe hartie un plan pentru gestionarea eficienta a crizei declansate, ca urmare a inundatiilor fara precedent din tara.

Printre cele 15 puncte ale strategiei sale, se numara infiintarea unui Comandament National pentru Salvarea Tarii de la Dezastru, care sa functioneze pe langa PRM, suplimentarea cu doua milioane de euro a datoriei externe a tarii, directionarea a 10 la suta din accizele pe carburanti catre reconstructia drumurilor publice, alocarea sumei de 30 milioane de euro, atribuita prin lege Regelui Mihai, pentru asigurarea de medicamente, hrana, apa sinistratilor din zonele afectate de inundatii sau anularea contractului de cesionare a zacamintelor de aur si argint de la Rosia Montana.

Vadim Tudor nu l-a uitat nici pe actualul presedinte, Traian Basescu, caruia i-a cerut sa demisioneze imediat, pe motiv ca se afla in incapacitate de a mai conduce tara. "In caz contrar, in urmatoarele doua luni, in Parlament se va forma o alta majoritate, care il va suspenda pe Basescu din functie", a amenintat presedintele PRM.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.