Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni seara, la Realitatea Tv, ca optiunea omului de afaceri Dinu Patriciu pentru un candidat sau altul la sefia partidului nu este cea care decide castigatorul, deoarece nu poate influenta voturilor delegatilor.

"Nu cred ca optiunea lui Dinu Patriciu este decisiva sau semnificativa. Evident, nu as vrea sa-l jignesc pe Dinu Patriciu (...) dar nu pot sa va spun cinci liberali care voteaza contrar optiunii lor pentru ca asa a zis Dinu Patriciu. Nu pot sa spun cinci liberali si nu poate sa spuna nimeni dupa parerera mea, pe temei. Faptul ca Dinu Patriciu e un om potent financiar este adevarat, dar sa stiti ca potenti financiar, sau in orice caz incomparabil mai potenti financiar decat mine sunt si domnul Catarama, si domnul Tariceanu si alti domni cu care am candidat, am contracandidat. Nu in raport de potenta financiara se decid voturile la congresele liberalilor in general", a comentat presedintele PNL.

Liderul liberal a precizat ca nici la congresul trecut, cand a devenit presedinte, nu s-a bazat si nu a castigat datorita sprijinului lui Dinu Patriciu, "care nu a avut mai mult decat un vot". "Situatia este asemanatoare si acum, nu stiu daca Patriciu va participa la congres, daca va fi delegat sau nu. Probabil ca daca va fi, ma va vota (...) Cine isi inchipuie inca faptul ca Dinu Patriciu face si desface, pune presedinti, da jos presedinti din PNL, se inseala amarnic, iar cei care propovaduiesc chestiunea asta si afirma ritos, in scris sau pe cale orala, prin diferite emisiuni de televiziune, ii mint pur si simplu pe oameni", a comentat Antonescu implicarea lui Patriciu in alegerea conducerii partidului.

Numele omului de afaceri legat de Congresul PNL a fost adus in discutie de Viorel Catarama care, odata cu anuntul intrarii sale in cursa pentru sefia partidului, i-a cerut lui Dinu Patriciu sa candideze la o functie pentru a-si asuma optiunilor politice in interiorul formatiunii si a nu mai da prilej de speculatii privind influenta la nivelul deciziilor conducerii liberalilor.

Inca un mandat?

Crin Antonescu a declarat ca va candida pentru un nou mandat la sefia partidului doar daca va primi mijloacele statutare de a conduce "cu mana forte" si de a-si alege echipa, anuntand ca doreste introducerea votului pe lista pentru Congresul din 5-7 martie.

"E posibil sa nu candidez. Este o informatie in urma unei analize, este foarte posibil. Pe mine nu m-a interesat si nu ma intereseaza nici acum sa fiu cum-necum presedinte al unui partid, fie si al PNL. Pe mine ma intereseaza sa mai fiu presedintele acestui partid daca am mijloacele pentru a face anumite lucruri. Si atunci, in fata partidului in acest moment, de asta am si dorit sa avem congresul mai devreme, eu o sa vin si o sa fac o serie de propuneri si de natura programatica, si de natura doctrinara, de natura strategica in orice caz, pe scena politica in acest moment, cu acesti actori. Simplu spus, e un ori-ori: ori noi, ori PD in Romania un partid de dreapta se va impune. Nu candidez daca nu am sustinerea partidului pentru aceasta linie. Aceasta sustinere inseamna ca de aceasta data eu personal voi pleda pentru aceasta conjunctura si in aceasta situatie pentru sistemul de motiuni si de echipe la conducerea partidului", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.