Seful peremistilor, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat ieri destituirea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe motiv ca "un infractor nu poate conduce Romania". Pentru a-si sustine doleanta, Vadim a inmanat reprezentantilor mass-media, prezenti la conferinta saptamanala a PRM, Rechizitoriul intocmit de Parchetul National Anticoruptie (PNA) in care seful statului este pus sub acuzatie pentru instrainarea celor 16 nave maritime de mare tonaj. Desi informatiile cuprinse in Rechizitoriu au transpirat in presa in lunile premergatoare campaniei electorale, Vadim s-a batut cu pumnul in piept ca ofera o veritabila "bomba de presa", o "exclusivitate".

Recent intors dintr-o vacanta petrecuta la mare, Tribunul a tunat si a fulgerat la adresa lui Basescu pe care l-a atentionat ca rezultatul unor eventuale alegeri anticipate poate reprezenta un adevarat dezastru pentru Alianta DA PNL-PD. Desi este om politic, ba chiar presedinte de partid parlamentar, Tribunul nu a explicat cum i-a cazut in mana Rechizitoriul PNA. In orice caz, modul in care Vadim a intrat in posesia documentului este ilegal in conditiile in care senatorul PRM nu detine nici un suport legal care sa-i permita acest fapt. Rechizitoriul putea fi facut public, de exemplu, de procurorii Parchetului sau de avocatii presedintelui.

Pe de alta parte, reactualizarea dosarului "Flota" este o dovada certa ca PRM se afla deja in campanie electorala in eventualitatea unor alegeri anticipate. De mentionat este ca Vadim a batut obsesiv moneda pe subiectul "Flota" si in campania peremista pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. Reamintim ca in urma actiunilor avocatului apararii, care a demontat acuzatiile PNA, Rechizitoriul a fost retrimis Parchetului in vederea unor cercetari suplimentare.

Vadim a incercat din rasputeri sa confere o aura de noutate subiectului si l-a acuzat din nou pe Traian Basescu de instrainarea deliberata, in scopuri financiare, a celor 16 nave maritime de mare tonaj. Sarguinta peremistilor iese in evidenta la o simpla privire a documentului etalat de Vadim, Rechizitoriul intocmit de Parchet fiind subliniat punctual cu creionul oriunde apare numele presedintelui Basescu sau o simpla trimitere la acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.