Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, face o dezvaluire de senzatie potrivit careia cel mai mare partid din Romania, cum este prezentat, inca, PSD, are un numar real de membri de circa 3-4 ori mai mic decit in perioada 2000-2004, majoritatea datelor statistice, atitea cite sunt, fiind generos umflate.

Datele exacte despre numarul membrilor PSD, care se reclama drept cel mai mare partid autohton, sunt la fel de secretizate precum cele ale angajatilor serviciilor secrete. In ultimii cinci ani subiectul membrilor partidului a devenit aproape tabu, poate si din cauza migrarilor masive care au avut loc, in special in perioada 2005-2006.

O afirmatie a lui Nicolae Vacaroiu, acum citiva ani, in mandatul lui Geoana, a stirnit oarece vilva, pentru ca fostul premier vorbea de numai 50.000 de membri cu carnet care ar mai fi ramas. Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, crede ca acesta ar fi numarul de membri cotizanti, dar numarul total al membrilor de partid ar fi, totusi, ceva mai mare. ”Din cite stiu eu, acum doi ani a existat o comanda de noi legitimatii, care insuma 230.000 de bucati, dar aceast numar nu inseamna mare lucru, pentru ca e vorba de cifrele avansate de fiecare organizatie judeteana in parte si exista un interes evident al acestora de a-si umfla considerabil efectivele”, a declarat Mitrea pentru inpolitics. Acesta a mai mantionat ca, din informatile sale, partidul nu are acum mai mult de 100.000 de membri.

Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.