Presedintele Traian Basescu a trimis spre analiza Curtii Constitutionale reglementarile legislative privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, printre aceste prevederi fiind si cele modificate de Parlament. Potrivit unui comunicat remis, ieri, mass-media, de presedintie, Basescu a trimis Legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, "precum si unele masuri adiacente, in forma in care a fost adoptata in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului din sesiunea extraordinara din 13 iulie a.c.".

In document se mai arata ca seful statului solicita Curtii Constitutionale sa se pronunte cu privire la felul in care Parlamentul a pus de acord prevederile legii cu decizia Curtii din 6 iulie, in care a respins unele articole ale legilor privind reforma in justitie. Parlamentul a aprobat, miercuri, cu 403 voturi "pentru", raportul Comisiilor juridice la legile reformei in justitie, fiind inregistrate, de asemenea, 38 de voturi "impotriva" si o abtinere.

La votul final, parlamentarii PSD, PNL, PD, PC, UDMR si cei ai minoritatilor au avut optiuni favorabile, iar PRM a votat impotriva. Seful statului anuntase, inca de marti, de la intalnirea cu reprezentantii partidelor parlamentare, ca legea rezultata din Parlament va fi trimisa din nou la Curtea Constitutionala pentru a stabili daca noua formula respecta Constitutia.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.