Biroul Permanent al organizatiei PSD Ilfov, intrunit statutar in sedinta extraordinara in data de 8 februarie a.c. a decis prin vot suspendarea din partid a primarului de Voluntari Florentin Pandele, pe o perioada de un an, informeaza un comunicat al filialei.

Decizia Biroului Permanent Judetean al PSD Ilfov precizeaza ca motivele care au stat la baza deciziei de suspendare pentru un an a lui Pandele "sunt multiple si tin in primul rand de atitudinea domniei sale fata de membrii organizatiei si fata de conducerea acesteia, precum si mentinerea unei atmosfere tensionate in sanul organizatiei".

Organizatia de Ilfov a PSD mai precizeaza ca prin "politica duplicitara promovata in ultimii ani, dl. Pandele a reusit sa destabilizeze intreaga organizatie si sa o aduca intr-o stare de functionare precara. Domnia sa a intretinut o permanenta stare de conflict cu membrii din conducerea PSD Ilfov, scopul evident fiind acela de a destabiliza organizatia in vederea preluarii ei si folosirea acesteia in scopuri dubioase", mai sustine decizia BPJ a PSD Ilfov, transmite NewsIn.

Membrii Biroului Permanent au considerat ca prin luarea acestei decizii se pune capat unei "lungi perioade de incertitudini si se pun bazele unei constructii sanatoase de partid, care sa nu se bazeze pe santaj si manipulare, ci pe incredere si solidaritate. "Dl. Pandele nu a fost niciodata solidar cu partidul, ci cu anumite persoane care i-au servit interesele intr-o perioada sau alta. Domnul Pandele nu a mai facut, dupa alegerile locale din 2008 nici un fel de campanie electorala, lasand lucrurile sa se deruleze de la sine, aducand astfel grave prejudicii organizatiei de Ilfov in particular, dar si intregului partid in general", mai sustine documentul.

Vanghelie: Suspendarea e pripita si gresita

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat luni ca o decizie in cazul primarului comunei Voluntari trebuia luata abia dupa congres, suspendarea sa fiind o decizie "pripita si gresita", si ca acesta nu trebuia transformat intr-o "vedeta". "Am spus inclusiv acolo, dupa ce s-a terminat sedinta, am spus ca eu am incercat o forma de echilibru, sa-i rog sa se depaseasca acest lucru pana dupa Congres. Nu stiu ce hotarare au luat, cred ca este pripita si gresita. Pandele trebuia lasat sa se termine congresul, dupa aceea sa se intample ceea ce doream eu sa se intample cu el. N-avea rost sa cream o vedeta din Pandele, o vedeta care nu exista", a declarat Vanghelie. "Acolo (in organizatia Ilfov - n.r.) au fost discutii de aproape o luna de zile. Au fost niste tensiuni", a mai spus Vanghelie, precizand insa ca a el fost coordonatorul organizatiei de Ilfov doar in perioada campaniei electorale si nu se implica in deciziile acesteia.

Pandele e nemultumit

"Prin ceea ce s-a facut astazi (luni, n. red), se doreste inlaturarea mea ca sa nu vin la Congres si sa candidez. Eu am spus ca raul PSD-ului in momentul de fata este Marian Vanghelie (...) Prin suspendarea mea nu s-a dorit altceva decat ca sa nu mai ajung la Congres (...) Se doreste inlaturarea mea de la organizatia Ilfov. Marian Vanghelie a pus stapanire pe organizatia de la Giurgiu, pe organizatia de la Ilfov. Se doreste ca Marian Vanghelie sa aiba la Congres peste 200 de delegati. Asta este un joc pe care il face Marian Vanghelie si se foloseste de el foarte bine Mircea Geoana. Eu daca as fi la Congres as sustine pe oricine va fi impotriva lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie. Cu cei doi, PSD-ul nu va reusi sa ia mai mult 20 la suta. In zilele urmatoare, nu voi face altceva decat sa dau comunicate de presa in care voi dezvalui ce se va intampla la Congres", a declarat Pandele pentru Antena 3.

Pandele l-a ironizat apoi pe Vanghelie si lipsa acestuia de educatie. "Cu primarul Marian Vanghelie, nu am nimic. In schimb, Marian Vanghelie lider al celei mai mari organizatii din Romania, Marian Vanghelie lider al organizatiei Giurgiu, lider al organizatiei Ilfov... Nu se poate, este strigator la cer (...) Marian Vanghelie nu are carte, cata vacanta am eu. Este o ghiulea pentru PSD", a continuat Pandele, care s-a aratat neincrezator in afirmatiile lui Marian Vanghelie care a spus ca Pandele nu trebuia suspendat. "El pozeaza in liderul PSD deranjat de faptul ca Pandele a fost suspendat. De fapt, el si-a pus la organizatia Ilfov niste crestini care nu au nicio tangenta cu organizatia".

Pandele a mai spus ca a ramas in continuare in PSD, desi "a plecat generalul Oprea, a plecat generalul Iordanescu, a plecat prietenul Gigi Netoiu". "Am castigat in orasul Voluntari toate alegerile de la plecarea prietenilor mei de care am vorbit mai inainte. Inclusiv la prezidentiale am castigat pentru Mircea Geoana", a replicat el criticilor organizatiei Ilfov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.