Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la Bistrita, ca, la congresul extraordinar al PSD nu se va regasi pe aceeasi lista nici macar cu socrul sau, Ilie Sarbu, dar nici nu a spus explicit pe cine va sustine la sefia PSD.

Victor Ponta a facut aceste afirmatii de la tribuna conferintei extraordinare a PSD Bistrita-Nasaud, unde a fost invitat sa ia cuvantul ca prieten al organizatiei judetene a PSD, dar si ca prieten al liderului judetean, deputatul Emil Radu Moldovan, caruia i-a cerut scuze ca nu e "pe aceeasi lista cu el", Moldovan fiind un sustinator al lui Mircea Geoana.

"Nu voi fi pe aceeasi lista nici cu socrul meu. Eu cred ca fiecare trebuie sa isi sustina propriul gand. Cu o parte din oamenii de pe o lista (a lui Geoana –n.r) ma simt aproape si Radu Moldovan este unul dintre ei, dar cu o parte, ca in reclama aceea, nu gandim la fel. Nu voi spune nici pe cine sustin. Ieri (joi –n.r) i-am ascultat pe toti candidatii si sper ca sa nu ajung ca in bancul acela ca oricine iese o sa-mi para rau. Sper ca o sa-mi para bine de data aceasta”, a declarat Ponta, care spune ca Mircea Geoana nu e singurul e vinovat pentru pierderea alegerilor.

„Daca stiam chestia cu jacuzzi, il chemam la mine, dar nu cu Daciana, singur doar”, a spus Ponta, in aplauzele auditoriului pe care l-a binedispus cu aceasta replica. El a adaugat ca e important ca partidul sa mearga inainte si sa nu se considere infrant.

Vicepresedintele PSD a declarat ca, de la noua conducere, asteapta lucruri simple: protectie pentru perioada de opozitie din partea conducerii centrale, o speranta pentru 2012 si consecventa. "Ma gandeam de ce il asculta toata lumea si-l aplauda pe Ion Iliescu, nu toti il iubim, e pentru ca e de 60 de ani omul acesta este consecvent. Noi nu putem fi consecventi 4 ani”, a declarat Ponta, care a mentionat toate aceste lucruri intr-un proiect al lui care se numeste "Romania corecta".

Ponta a mai declarat, vineri, liera Bistrita, intr-o conferinta de presa, ca „nu este in carti” sa-i ofere nimeni o functie, iar daca isi doreste una, candideaza. "Nu mai sunt de ceva timp in carti sa-mi dea cineva o functie. De obicei candidez eu si o iau eu sau o pierd eu. Mi-a dat domnul Nastase o functie de presedinte la tineret in 2002, cred, iar de atunci mi-am obtinut sau mi-am pierdut functiile singur. Nu cred ca trebuie sa mi le dea nici domnul Geoana, nici domnul Nastase, nici domnul Diaconescu. Am discutat cu toti cei trei candidati, cu domnul Mitrea nu, dar niciunul nu face promisiuni. Functiile mi le castig eu la vot, nu trebuie sa mi le dea cineva”, a declarat Ponta, care a sustinut ca nu face parte din niciun tandem.

"In fiecare zi apare alt tandem. La congresul din 2005, ma fugaream prin Sala Palatului sa ma bat cu Vanghelie ca el il sustinea pe Iliescu si eu pe Geoana. Acum nu stiu daca o sa ne fugarim din nou fiindca el il sustine pe Geoana si eu pe altul, sper ca nu. De-asta mi-am facut un proiect, fiindca chestiile astea cu geometriile sunt atat de variabile la noi in partid incat pe mine ma deruteaza", a mai spus Ponta, potrivit caruia proiectul sau nu este avantajat daca va castiga Cristian Diaconescu.

"Mai avantajos pentru mine este pentru ca imi place de Cristi Diaconescu. Are o imagine foarte buna in exterior. Problema lui este sa-i convinga pe cei din interior. La congresul PSD nu voteaza cei din afara congresului (...) La congres voteaza cei 1500 din sala, nu cei 22 de milioane din afara salii", a declarat social-democratul.

Vicepresedintele PSD a mai declarat ca PSD nu se va putea intoarce la ceea ce a fost pe vremea cand era condus de Adrian Nastase, nici la cea din perioada mandatului lui Mircea Geoana. "Eu cred ca nu se va reveni niciodata la forma veche si nici la forma din 2000-2004, daca castiga domnul Nastase, si nici la forma partidului din 2005-2009 daca castiga domnul Geoana. Oricare ar castiga, cred ca ar trebui sa se uite la forma partidului din 2012", a precizat Ponta, adaugand ca, atat Nastase, cat si Geoana, "au pierdut in fata lui Traian Basescu" si cu amandoi PSD a ajuns in opozitie.

Intrebat cui da mai multe sanse sa ajunga presedintele PSD, Victor Ponta a refuzat sa se pronunte. "In familie la mine, unii stiu mai bine ce se va intampla, am vazut declaratia de ieri (joi, n. red) a domnului Sarbu, eu nu sunt atat de bine informat", a incheiat pesedistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.