Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca, daca va castiga presedintia partidului, l-ar prefera pe Victor Ponta in functia de prim-vicepresedinte, pe Liviu Dragnea in functia de secretar general si pe Cristian Diaconescu presedinte al Consiliului National.

Intrebat daca sustine introducerea functiei de prim-vicepresedinte, Adrian Nastase a raspuns ca este de parere ca o astfel de functie ar trebui sa existe si l-a nominalizat pe Victor Ponta ca un candidat pe care l-ar prefera in aceasta pozitie.

"Eu as vrea sa existe functia de prim-vicepresedinte. (...) Au loc tot felul de discutii. Decizia va fi pana la urma a colegilor delegati la Congres. Eu l-as prefera pe Victor Ponta", a declarat Adrian Nastase, la Antena3.

Nastase, care a anuntat joi, la Consiliul National, ca va candida la sefia partidului, a mai spus ca l-ar mai prefera pe Liviu Dragnea in functia de secretar general si pe Cristian Diaconescu in functia de presedinte al Consiliului National, precizand insa ca nu s-a consultat cu ei. Nastase a continuat, spunand ca ii mai doreste in aceasta echipa de conducere pe Adrian Severin, Titus Corlatean, Ion Stan (presedintele PSD Dambovita) si Gavril Mirza (presedintele PSD Suceava).

In ceea ce il priveste pe Mircea Geoana, Nastase a spus ca "va depinde de el" daca va intra in echipa de conducere, iar Miron Mitrea "are propria lui orbita de asteptare", insa ar putea sa vina si el "gradual" in aceasta echipa, transmite NewsIn.

Intrebat daca sunt adevarate informatiile potrivit carora el ar fi influentat votul pentru sefia grupului PSD de la Camera Deputatilor, unde a fost reconfirmat Viorel Hrebenciuc, Nastase a raspuns ca in Parlament este nevoie de o echipa puternica, iar Hrebenciuc poate sa fie "foarte util".

"Vreau sa facem diferenta intre o anumita relatie personala care poate sa oscileze in timp si care este valoarea intrinseca de utilizare a oamenilor partidului. In Parlament avem nevoie de o echipa puternica. Suntem intr-o batalie in care Hrebenciuc poate sa fie foarte util", a spus Nastase, evitand sa spuna daca l-ar coopta si pe Hrebenciuc in echipa de conducere.

Situatia conducerii PSD va fi transata in cadrul congresului convocat pe 20 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.