Cu doua saptamani inainte de alegerile interne din PSD, Mircea Geoana a negociat cu o serie de lideri locali sustinerea la Congres, in schimbul unui loc in noua echipa de conducere.

Potrivit Gandul, este vorba de sefi de organizatii puternice, care vor da grosul delegatilor la Congres, incepand cu organizatia de Bucuresti (plus cele sase sectoare). Acestia i-au garantat ca nu vor exista "accidente". Cu toate astea, pentru Geoana, exista riscul ca, in ziua votului, delegatii sa nu tina cont de recomandarea sefului de organizatie.

Geoana si-a asigurat, in prezent, sustinerea celor mai importanti baroni locali, cu doua exceptii notabile: Radu Mazare (Constanta) si Marian Oprisan (Vrancea). Geoana este sustinut de circa 20 de sefi de filiale, unii dintre ei controland mai multe organizatii, scrie Gandul. Pentru a-si asigura acest avantaj in Congres, Mircea Geoana trebuie insa sa modifice statutul, demers dificil, in conditiile in care principalii sai contracandidati au inceput sa reclame faptul ca liderul partidului vrea sa fure alegerile prin schimbarea regulilor jocului.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.