Miron Mitrea si Cristian Diaconecu, aliatii pentru sefia PSD, au fost acuzatii in cadrul Consiliului National ca ar fi oamenii lui Basescu.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, s-a declarat revoltat de introducerea unui text in mapa impartita membrilor prezenti la sedinta Consiliului National, in care se spunea ca el, impreuna cu Miron Mitrea, se "gudura" pe langa Traian Basescu, pentru un portofoliu ministerial in 2012.

"Lumea trebuie sa stie in ce fel se pozitioneaza PSD fata de actuala putere: gudurandu-se pe coridoarele acesteia, in speranta ca, prin 2012, Traian Basescu il va solicita, sa zicem, pe Miron Mitrea pentru Transporturi, pe Cristian Diaconescu la Externe, asa cum l-a solicitat de data asta pe Marian Sarbu la Ministerul Muncii? Sau, dimpotriva, se va plasa intr-o pozitie intransigenta, onorand astfel, dupa modelul lui Crin Antonescu, masivele voturi anti-Basescu pe care le-a primit de partea sa?", se arata in documentul obtinut de NewsIn, impartit membrilor prezenti la lucrarile Consiliului National.

"Domnule presedinte, am rugamintea fie sa eliminata aceasta tendentiozitate ieftina din acest text, fie sa adaugati si pe cei care se gudura astazi pe langa Traian Basescu si pe langa Palatul Victoria", s-a adresat Diaconescu lui Mircea Geoana, in aplauzele salii.

Senatorul PSD Miron Mitrea a catalogat drept "o mizerie" si "o porcarie" afirmatia din documentul privind ideologia PSD distribuit la CN, potrivit careia unii dintre candidatii la sefia partidului ar vrea sa duca formatiunea spre Traian Basescu.

"E o porcarie introdusa in material, care vrea sa arate, iar, ca unii dintre candidati ar vrea sa duca partidul catre Traian Basescu. Am condus opt campanii electorale impreuna cu dvs, dintre care trei ca sef de campanie. In unele am pierdut, in altele am castigat, dar ne-am batut impeuna. In cele trei campanii conduse, am avut rezultate bune si foarte bune. Principalul adversar a fost Traian Basescu (...) Ma jigneste faptul ca cei care au scris acest material ar trebui sa ma cunoasca, sa stie ca nu accept sa fiu omul nimanui. Sunt omul meu, al acestui partid, am lucrat pentru el si nu accept sa fiu jignit in acest fel de nimeni", a declarat Mitrea, la Consiliul National al PSD, transmite NewsIn.

El le-a transmis celor care au redactat materialul ca nu accepta sa fie jignit "de oameni care nu au resit niciodata sa dea dovada de un gest de demnitate", amintind ca, in trecut, si-a dat demisia din Parlament desi primise prin vot imunitate, in ciuda faptului ca persoanele care il jignesc in prezent l-au sfatuit sa nu demisioneze. "M-am intors din concediu si mi-am dat demisia pentru ca nu puteam sa accept sa mi se spuna - mi-era rusine - ca ma ascund dupa imunitatea paralmentara (...) Am fost sfatuit in mod repetat sa nu-mi dau demisia de catre cei care astazi ma acuza ca sunt omul unuia sau altuia. Cand o sa aiba ei curajul, cand vor da dovada de demnitate, sa-mi dea ei lectii", le-a transmis Mitrea.

Senatorul a amintit ca Mircea Geoana nu a demisionat de la sefia partidului dupa pierderea alegerilor, desi a promis anterior, in repetate randuri."Iata ca spune acum ca nu si da demisia. Spune ca nu are niciun fel de problema pesonala, ca nu e o tema personala sa ajunga presedintele partidului. Pentru mine este. O provocare serioasa sa vreau sa vad PSD inapoi la guvernare. Nu cred ca printr-un vals linistit, printr-un tango de buna prietenie, vom reusi sa facem acest lucru", a apreciat social-democratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.