Mircea Geoana a declarat joi in cadrul Consiliului National ca a fost greseala sa principala si a echipei de conducere ca a colaborat cu PDL dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar si sprijinirea motiunii de cenzura impotriva PNL dupa sustinerea din Parlament a Guvernului Tariceanu.

"Este greseala mea principala si o greseala a echipei de conducere pe care o aveti in fata. O senzatie de oportunism politic din partea noastra: azi il suspendam pe Basescu, cu manie proletara, maine facem alianta cu PDL cu aceeasi vigilenta proletara. Astazi depunem motiune de cenzura impotriva PNL-ului, maine ii sprijinim din opozitie, din Parlament. De acum incolo sa avem optiuni clare si acest tip de oscilatie, care ne-a derutat electoratul nostru si-a ne-a facut sa fim mai putini credibili, sa inceteze!", a sustinut Geoana, precizand ca la congresul partidului din 20 februarie trebuie stabilit faptul ca PDL este principalul adversar.

Presedintele PSD a mai sustinut ca a facut "rani" din cauza prejudecatii si stereotipului ca social-democratii sunt continuatorii comunistilor. "O alta limita care trebuie sa spun ma apasa si de multe ori am avut senzatia ca duc in spate un rucsac plin cu bolovani. Am senzatia ca ma apasa, ca am urme, am rani de la acele bretele de rucsac greu pe care stiti, atunci cand faceti o drumetie politica sau nu, ce inseamna sa ai o greutate in spate. Nu am reusit si va trebui sa reusim in anii urmatori, sa indepartam o prejudecata si un stereotip fata de partid folosita de demagogii dreptei. Trebuie sa gasim un raspuns corect la o perceptie pacatoasa cum ca noi am fi continuat comunismului si un partid patat de coruptie", a afirmat Geoana, sustinand ca social-democratii trebuie sa siba curajul sa-i asume lucrurile care le "atarna".

"Frustarea personala ca intelectual,ca om de stanga este de neacceptat ca la 20 de ani de la Revolutie sa nu putem sa fim mai atractivi si convingatori pentru intelectuali, tineri si ONG-uri", a mai spus Geoana, precizand ca social-democratii au un bazin electoral imens si un " potential imens de crestere, de peste 40 % in cateva luni", transmite NewsIn.

El a mai promis ca va continua democratizarea partidului, crescand implicarea organizatiilor locale si a grupurilor parlamentare, dar si instituirea unei mai mari discipline. "Voi incerca si terminarea cu acest statut balmajit in care daca cineva calca stramb nu poti sa-l excluzi din partid pentru ca e protejat de unul sau de altul din partid", a mai afirmat Geoana.

"Nu consider ca ceea ce se lanseaza azi drept candidaturi reprezinta si forma finala cu care se ajunge la congres", a mai afirmat Geoana, facand referire la posibilele negocieri de pana pe 20 februarie. Totodata, el a mai sustinut ca desemnarea candidatului la presedintie ar putea fi facuta dupa modelul american printr-un "referendum" intern al PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.