Liderul grupului parlamentar al deputatilor PDL, Mircea Toader, a retras adresa inaintata anul trecut Comisiei juridice privind cererea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru subminarea economiei nationale in contractul cu Sterling.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost instiintat miercuri de faptul ca liderul deputatilor democrat-liberali a cerut Comisiei juridice retragerea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, cerere depusa de grupul PDL in 7 iulie 2009.

"Prin prezenta solicitam retragerea adresei privind cererea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru savarsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale, de abuz in serviciu contra intereselor publice privind existenta unui contract intre statul roman si Compania Sterling Resources LTD", se arata in adresa semnata de Mircea Toader.

"Cred ca e un lucru firesc, ca cei care sunt in masura sa se pronunte, nu Parlamentul. E un prim pas din punctul acesta de vedere, sa terminam noi, cei din Parlament, sa stabilim cine este vinovat intr-o anumita cauza sau cine nu. Sunt organe competente in acest sens", a comentat secretarul democrat-liberal al Camerei Deputatilor Dumitru Pardau la finalul sedintei Biroului Permanent.

Liderul de grup al deputatilor PDL Mircea Toader a afirmat, pe 7 iulie, ca raportul Comisiei de ancheta Sterling justifica cererea de urmarire penala impotriva fostului premier, caruia i se imputa ca a semnat o Hotarare de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei.

"Exista un raport al Comisiei in care sunt foarte multe incriminari. Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a semnat Hotararea de Guvern la acesta situatie foarte grava in care zacamintele nationale puteau lua alta destinatie decat in interesul Romaniei. Trebuie sa clarificam aceste aspecte si sa vedem daca e vorba de raspundere penala", a declarat Toader pentru NewsIn precizand ca si raportul Comisiei de ancheta in cazul Sterling recomanda sesizarea organelor de ancheta.

Ulterior acestui demers, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a depus plangere penala impotriva lui Mircea Toader pentru calomnie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.