Colegiul de deputat obtinut de fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, ar putea fi vacantat daca acesta va accepta functia de ambasador la Paris, in locul lui Teodor Baconschi, care a preluat portofoliul Externelor.

Potrivit surselor citate, in sectorul 2 din Bucuresti ar urma sa se vacanteze doua colegii parlamentare ocupate de reprezentanti PDL, care ar renunta la mandatele lor pentru posturi diplomatice. Unul dintre aceste colegii ar ramane liber prin plecarea lui Theodor Paleologu ca ambasador la Paris. Contactat de NewsIn pentru a comenta posibilitatea de a demisiona din Parlament, Paleologu a negat informatiile aparute despre el. "Nu trebuie sa credem toate zvonurile care apar", a declarat el pentru NewIn.

Cat priveste cel de-al doilea colegiu care s-ar putea vacanta, variantele posibile, pentru sectorul 2, din partea PDL ar fi deputatul Brandusa Novac si senatorul Anca Boagiu. Boagiu este de altfel vicepresedinte al Comisiei comune de Afaceri Europene.

Contactata de NewsIn, Boagiu a precizat, in calitate de lider al organizatiei de sector a PDL, ca nu s-ar vacanta niciun mandat in sectorul 2. In ceea ce o priveste, ea a afirmat ca nu va renunta la mandatul de senator.

Theodor Paleologu a fost, pana in 2008, ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Danemarcei si Republica Islanda. El a candidat in Colegiul 9, din sectorul 2 al Capitalei.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat la sfarsitul saptamanii ca liberalii au informatii "neoficiale" ca ar urma sa se vacanteze si alte colegii uninominale si ca sunt deja pregatiti pentru a le castiga.

"Daca vor fi alegeri anticipate, numarul parlamentarilor liberali va creste. Deja avem semnale ca vor fi alegeri anticipate in mai multe colegii uninominale unde suntem pregatiti cu candidati, suntem pregatiti sa le castigam", a spus Orban, duminica.

El nu a dorit sa dea mai multe detalii, sustinand ca deocamdata este vorba despre informatii neoficiale. El a insistat insa ca numarul parlamentarilor liberali va creste "cu atat mai mult cu cat se vor vacanta colegii uninominale unde PNL sa poata sa castige alegerile".

Primul colegiu care a fost vacantat a fost cel al lui Bogdan Olteanu, liberalii reusind, si datorita intelegerii cu PSD, sa-si pastreze mandatul prin castigarea competitiei de catre Radu Stroe. Un alt colegiu (19) este vacantat prin plecarea Danielei Popa (deputat PC) in Consiliul CSA. In aceasta situatie, conform intelegerii PNL-PSD, liberalii ar trebui sa nu-si desemneze candidat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.