Patru senatori si sase deputati vor participa la sesiunea de primavara a Adunarii Uniunii Interparlamentare (UIP), organizata in Thailanda, senatorii solicitand suportarea cheltuielilor pentru opt nopti, fata de cele cinci care figureaza in programul oficial.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat deplasarea senatorilor PSD Ion Vasile si Alexandru Mocanu, a senatorului PDL Marian Rasaliu si celui al PNL, Emilian Francu, dar si a Cristinei Dumitrescu, care este secretar tehnic al GRUI (Grupul Roman al Uniunii Interparlamentare) si Luminitei Teodorel - consilier in cadrul secretariatului tehnic al GRUI.

Sesiunea de primavara a Adunarii Uniunii Interparlamentare GRUI are loc intre 27 martie si 1 aprilie la Bangkok. Pe de alta parte, Senatul va suporta din bugetul propriu transportul international pe ruta Bucuresti-Istanbul-Bangkok, opt nopti cazare in Bangkok si diurna de categoria a doua (60 de dolari/zi) pentru cei sase, transmite NewsIn.

Totodata, de la Camera Deputatilor participa Ioan Munteanu (PSD), ca sef al delegatiei, Ionel Paler (PNL), Carmen Axenie si Mircia Giurgiu (PDL), Ioan Stan si Vasile Mocanu (PSD).

In cadrul adunarii va fi organizata o dezbatere generala cu tema "Parlamentul in centrul reconcilierii politice si al bunei guvernari". Cele trei comisii permanente GRUI vor dezbate subiecte referitoare la combaterea crimei organizate (comisia pentru pace si securitate internationala), cooperarea Sud-Sud in sprijinul obiectivelor de dezvoltare ale Mileniului (Comisia pentru dezvoltare durabila si comert), participarea tinerilor la procesul democratic (comisia pentru democratie si drepturile omului). Reuniunea femeilor va aborda temele de pe agenda sesiunii din perspectiva egalitatii de gen si a conditiei femeii, va evalua implementarea in cadrul GRUI a reglementarilor privind reprezentarea echilibrata a ambelor sexe si va trece in revista activitatile UIP cu relevanta pentru problematica paritatii intre barbati si femei, precizeaza memorandumul adoptat de conducerea Senatului.

De asemenea, in paralel cu Uniunea Interparlamentara se va desfasura reuniunea Asociatiei Secretarilor Generali - Bangkok Thailanda, la care participa secretar general adjunct al Senatului, Constantin Gheorghe si Teodora Grigore, in calitate de consultant, ambilor fiindu-se suportate cheltuielile aferente deplasarii pentru 8 nopti cazare si diuna de categoria a II.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.