Primarul interimar din Rm. Valcea, Romeo Radulescu (PDL), a anuntat, marti, ca va promova, in Consiliul Local, initiativa de acordare a titlului de cetatean de onoare primarului Mircia Gutau, care a fost condamnat pentru luare de mita.

Sustin aceasta initiativa si o voi promova in Consiliul Local, in urmatoarea sedinta ordinara”, a spus Radulescu, transmite NewsIn. [Primarul si viceprimarul din Ramnicu Valcea, condamnati la inchisoare]

Intrebat daca aceasta nu contravine Regulamentulului pentru acordarea titlului de cetatean de onoare, potrivit caruia nu pot primi titlul persoanele care sunt condamnate prin hotarari judecatoresti definitive si nici persoanele care au dosare pe rol, Radulescu a spus ca aceasta nu este o problema: “Am citit articolele de lege. Nu este absolut nicio problema. Astept inainte motivarea societatii civile, pentru ca acesta este un demers inceput de societatea civila. Vom citi motivarea societatii civile si, in consecinta, vom proceda mai departe la demararea acestei initiative", a spus el.

Romeo Radulescu a fost ales sa indeplineasca atributiile de primar, luni seara, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local. Radulescu a primit voturile celor 16 consilieri, democrat liberali si liberali, prezenti la sedinta, absenti fiind cei patru alesi ai Partidului Social Democrat (PSD), si trei consilieri ai PDL.

Mircia Gutau si Nicolae Dicu, edilii din Ramnicu Valcea arestati in 2006 de DNA, au fost condamnati definitiv la pedeapsa de 3 ani si jumatate de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, primul pentru luare de mita, iar al doilea pentru complicitate la luare de mita. Decizia Curtii este definitiva si irevocabila


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.