Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni seara ca este posibil sa renunte la functia de prim-vicepresedinte, desi o considera necesara, pentru ca a generat "o serie de tensiuni" de care partidul nu are nevoie.

Liderul liberal este de parere ca functia de prim-vicepresedinte "nu e una legata definitiv sau intrisec de Ludovic Orban", care a castigat-o la congres prin votul colegilor. "Nu sunt in acest moment hotarat. E posibil sa renunt la ea, din punctul meu de vedere, pentru ca a generat intr-adevar o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru ca e o functie care ar fi necesara, o functie care pe mine cel putin ca presedinte, ma ajuta. Nu am luat o decizie", a spus presedintele PNL, citat de NewsIn.

"Dar marea miza a Congresului nu este nici daca va candida cineva impotriva mea, nici daca voi candida eu insumi, ca nici asta nu e suta la suta sigur, ci daca intr-adevar partidul va da un mandat pentru o reforma destul de puternica, destul de profunda", a tinut sa sublinieze Antonescu.

Liberalii se pregatesc de congres extraordinar, in perioada 5-7 martie. Pana atunci, propunerile de modificare a statutului vor fi centralizate la nivelul unei comisii interne, care va supune varianta agreata votului delegatilor la congres. Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a anuntat deja ca, in opinia sa, functia de prim-vicepresedinte nu se justifica, propunand ca atributiile acesteia sa fie mai degraba transferate presedintelui de partid.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a comentat ca dezbaterea privind desfiintarea functiei sale este mai mult mediatica si "nu are consistenta in interiorul partidului". "S-a generat o dezbatere care are mai mult savoarea unei dezbateri mediatice, dar nu are consistenta in interiorul partidului", a sustinut el.

De altfel, liderul PNL a spus ca asteapta intai concluziile Comisiei de statut si apoi va anunta pentru ce functie va candida, in functie de modificarile eventuale care vor aparea, dar a precizat ca isi doreste o competitie pe functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.