Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca va candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului si a adaugat ca nu exclude varianta schimbarii statutului pentru alegerea conducerii in baza motiunilor.

"PNL va avea un Congres extraordinar in 5-6-7 martie 2010, la Bucuresti. Aceasta propunere, pe care am facut-o Biroului Politic, si pe care BPC a facut-o astazi Delegatiei Permanente a fost adoptata cu 85 de voturi pentru, 4 impotriva, si 26 abtineri. Se va constitui o comisie pentru statut", a anuntat Antonescu, potrivit NewsIn.

Intrebat daca va candida pentru un nou mandat de presedinte, Antonescu a raspuns ca da. "Da, voi candida pentru functia de presedinte, in conditiile in care documentele politice pe care le voi propune, modificarile statutare pe care le voi propune vor gasi o sustinere consistenta si sper acest lucru", a spus el, precizand ca deocamdata nu au fost anuntate alte candidaturi.

Cat priveste varianta candidaturilor pe baza de motiuni, Antonescu a afirmat ca deocamdata nu este conturata o optiune clara in aceasta privinta. "Cum partidul cred ca are de facut optiuni majore, de natura strategica, de natura programatica, nu este exclusa nici varianta motiunilor", a adaugat el.

"Norma de reprezentare este cea statutara, este vorba de un congres cu circa 1.400 de delegati, 200 delegati de drept, Delegatia Permanenta, circa 1.200 de delegati din organizatii", a afirmat Antonescu, precizand ca norma de reprezentare este calculata dupa o formula care cuprinde rezultatul "ultimelor patru randuri de alegeri" si numarul de membri al fiecarei organizatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.