Grupul de tineri parlamentari ai PSD sustine innoirea conducerii centrale a partidului pe criterii de performanta in alegeri si competente profesionale, militand totodata pentru unitatea partidului, continuitate si impotriva "jocurilor de culise" din partid, a "populismului" si "demagogiei".

Aproximativ 20 de tineri parlamentari ai PSD in frunte cu deputatul Nicolae Banicioiu si-au exprimat vineri principiile pe care le sustin in vederea alegerilor interne care vor avea loc la congresul partidului din 20 februarie, mentionand ca nu-si arata sustinerea in acest moment pentru unul sau altul dintre candidati anuntati.

"Noi vorbim in numele celor care au facut performanta electorala, in numele celor care s-au batut pana in ultimul moment ca Mircea Geoana sa fie presedintele Romaniei, care au crezut in proiectul de stanga al politicii romanesti si care nu au abandonat niciodata PSD. Sunt colegi de-ai nostri care pana acum o luna jumatate erau cei mai acizi critici ai lui Traian Basescu si ai politicii nomenclaturiste tip PDL si care acum ati vazut ca au si uitat si au si trecut dincolo", a afirmat Banicioiu. El a precizat ca "dusmanul din interior" al PSD priveste certurile din spatiul public dintre liderii PSD.

El a mai declarat ca grupul tinerilor parlamentari social-democrati c onsidera ca este nevoie de o "competitie autentica in partid". "Consideram ca aceasta competitie trebuie sa lase de o parte jocurile de culise si nu ar trebui ca orice intelegere sau orice joc de culise sa afecteze in vreun fel rezultatul congresului. Noi nu am venit sa exprimam preferinte sau dorinte de candidati, ci vrem sa militam pentru unitatea partidului. In echipa viitoare de conducere a PSD ar trebui sa-si faca loc si foarte multe fete noi. Ar trebui sa primeze competentele si numarul de voturi", a spus deputatul PSD, transmite NewsIn.

De asemenea, el a subliniat ca "nu ar trebui sa fie un nou inceput acest congres din februarie, ci mai degraba un start al activitatii de partid si al orientarii catre nevoile oamenilor". Unul dintre principiile invocate de Banicioiu face referire la "a ngajarea cu buna credinta si dedicatie a partidului in toate competitiile electorale". "Nu credem ca mai e momentul de a face parti-pris-uri sau tot felul de altfel de discutii prietenoase cu lideri din cadrul PDL, pentru ca niciodata nu se vor tine de cuvant", a mai explicat deputatul social-democrat.

La randul sau, senatorul PSD, Dan Sova, a sustinut ca in noua conducere a partidului ar trebui sa se regaseasca in proportie de 30-40% parlamentari care nu au mai facut parte din structura de conducere a PSD si care si-au dovedit performanta in ultimile alegeri la nivelul colegiilor. Mai mult, el a afirmat ca va trebui precizat in statutul partidului ca presedintele acestuia nu este in mod automat candidat la functia de sef al statului sau cea de premier, lucru care sa fie stabilit la momentul potrivit in conducerea executiva a PSD. Totodata, el a mentionat ca participarea la guvernare va trebui decisa de intregul partidul, si nu numai de un grup restrans de lideri.

Deputatul PSD Carmen Moldovan a afirmat ca "seniorii trebuie sa invete ca morala si politica nu se exclud reciproc" si ca tinerii parlamentari se pronunta impotriva "demagogiei" si "populismului". Un alt deputat social-democrat, Cristian Rizea, a sustinut ca in opinia sa "este momentul ca reforma inceputa (in PSD, n.r.) de Mircea Geoana in 2005 trebuie sa fie finalizata". "Noi vom sustine acel candidat (la sefia PSD, n.r.) si acea echipa care va aduce in 2012 PSD la guvernare", a mai declarat Rizea. Deputatul Claudiu Manda a afirmat ca grupul tinerilor parlamentari ai PSD va pune la punct un proiect politic care sa intre in dezbaterea congresului.

In ceea ce priveste posibila modificare a statutului in privinta listelor inchise de candidati la congres, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu si deputatul Mugurel Surupaceanu s-au pronuntat ferm impotriva, motivand ca pot exista "oameni buni" care nu vor avea sanse sa fie alesi doar pentru ca sunt pe o lista fara sanse, cei doi optand pentru varianta candidaturilor individuale.

Din grupul tinerilor social-democrati s-au prezentat vineri la conferinta de presa Nicolae Banicioiu, Oana Mizil, Carmen Moldovan, Dan Sova, Olguta Vasilescu, Cristian Rizea, Robert Negoita, Mircea Draghici, Claudiu Manda si Mugurel Surupaceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.