Europarlamentarul Rovana Plumb a declarat vineri ca organizatia de femei a PSD a propus modificarea statutului partidului, astfel incat femeile sa aiba o norma de reprezentare de 40% in structurile interne, si ca va sustine acel candidat la sefia partidului care sa asigure egalitatea de sanse.

"Practicile europene in ceea ce priveste asigurarea acestei egalitati de sanse intre femei si barbati, privind promovarea femeilor in structurile de decizie, se regasesc si in propunerile pe care organizatia de femei le-a facut (pentru modificarea statului PSD - n.r.), astfel incat in toate structurile de decizie, cat si in delegatiile care vor participa la forurile statutare, reprezentarea femeilor sa fie in proportie de 40%", a spus Rovana Plumb, presedintele organizatiei de femei a PSD.

Aceasta a precizat ca organizatia de femei va sustine la sefia partidului acel candidat care va asigura, prin proiectele sale, implementarea egalitatii de sanse dintre femei si barbati, atat la nivelul partidului, cat si la nivelul structurilor statului, fara a preciza daca exista un astfel de candidat in acest moment.

"Organizatia de femei sunt convinsa ca isi va indrepta atentia si isi va da votul ei catre acel candidat care, prin proiectul sau, va cuprinde elemente de strategie si programe care sa asigure implementarea reala a egalitatii de sanse intre femei si barbati si care va sustine promovarea femeilor in toate structurile de decizie", a declarat eurodeputatul, transmite NewsIn.

Organizatia femeilor PSD se va intruni in Comitetul Executiv al forului pe data de 5 februarie, dupa Consiliul National, pentru a decide pasii ce urmeaza a fi luati, a precizat Plumb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.