Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat marti seara ca "in acest moment" este "din ce in ce mai hotarat" sa candideze la presedintia partidului, urmand ca decizia finala sa o ia la sedinta Consiliului din 4 februarie.

"In acest moment sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez. Decizia finala o voi lua la Consiliul National, dar cred ca intr-adevar o astfel de decizie ar putea intr-un fel sa nu-i convinga pe cei care, intr-un fel, si-ar dori o formula in care sa realizam un proiect impreuna, un proiect in care mesajul partidului sa fie unitar si in acelasi timp un proiect care sa refaca, sa reconstruiasca un PSD cu mai multa autoritate, cu mai multa fermitate in ceea ce priveste mesajele, proiectele", a declarat Nastase la Realitatea TV.

Intrebat cu cine se va bate in cazul in care intra in cursa, liderul PSD a afirmat ca nu se bate cu nimeni si ca, probabil, mesajul sau sa fie legat de imaginea "porumbelului alb". "Nu ma bat cu nimeni, ar trebui sa preiau mesajul atat de generos al lui Cristi Diaconescu, sa vin cu fotografia aceea care apare adeseori in background-ul unor informatii de presa in care tin in mana un porumbel alb si pe care de altfel l-am salvat, era undeva ranit si l-am adus acasa si l-am tinut o vreme. Poate ca acesta ar trebui sa fie mesajul, nu ma bat cu cineva, ma bat pentru ceva, pentru un proiect", a comentat Nastase.

De asemenea, liderul social-democrat a apreciat ca exista posibilitatea ca unii dintre candidati sa se retraga din cursa, indicandu-l pe Miron Mitrea, despre care a sustinut ca ar putea sa-si negocieze sprijinul in favoarea altui candidat. Nastase a mai precizat ca este de acord cu infiintarea functiei de presedinte executiv al PSD.

Intrebat despre echipa pe care ar dori sa o promoveze, Nastase a afirmat ca aceasta decizie va apartine congresului PSD. Totusi, el l-a mentionat pe Victor Ponta drept un tanar cu potential care isi poate construi un viitor politic stralucit "daca va invata mai mult", daca va vorbi "mai putin la telefon in timpul sedintelor BPN" si isi va asculta mai mult colegii. Despre Mircea Geoana, liderul PSD a afirmat ca acesta "trebuie sa dea mesajul (politic, n.r.) din stomac" pentru ca pierde din puterea acestuia incercand sa-l cosmetizeze, dar si ca uneori, cand "o spune pe bune", exagereaza prea mult. De asemenea, el a precizat ca va dori sa readuca in partid o serie de parlamentari si lideri locali, cum ar fi deputatul Valeriu Steriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.