Reprezentantii Comisiei Europene sunt preocupati de situatia politica din Romania si spera ca aceasta nu va incetini procesul de pregatire a aderarii la UE, a declarat, ieri, comisarul european pentru Politica Regionala, Danuta Hubner, citat de Mediafax. Oficialii europeni si-au exprimat ingrijorarea fata de evolutiile politice din tara noastra, a precizat Hubner, refuzand sa comenteze situatia politica din Romania, apreciata drept o "chestiune interna". Totodata, Hubner si-a exprimat speranta ca actualul context politic nu va avea un impact negativ asupra pregatirii aderarii la UE.

"Cred ca Guvernul intelege foarte bine ca trebuie sa continue acest proces", a spus oficialul european, insistand asupra faptului ca, in situatia actuala, in Romania trebuie sa "existe cat mai multa stabilitate cu putinta". Intrebata daca institutiile autohtone au capacitatea, in acest moment, de a absorbi fondurile venite din partea UE, Danuta Huber a declarat ca mai exista inca probleme, desi Romania a avut o perioada lunga de timp pentru pregatirea aderarii. "Structuturile exista, dar utilizarea actuala a fondurilor de preaderare ofera o experienta interesanta. N-as spune ca totul merge perfect.

Exista probleme si ajutam Guvernul sa le depaseasca", a declarat comisarul european pentru politica regionala. "Am vrea sa credem ca, in perioada urmatoare, va exista o coordonare eficienta la nivel de ministere si la nivelul administratie de stat. Administratorii si functionarii la nivel inalt trebuie sa fie bine pregatiti si sa existe parteneriate bune pentru gestionarea fondurilor", a conchis Hubner.

Aderarea Romaniei la spatiul european ar putea fi amanata pentru 2008 in conditiile in care iminenta demisie a Guvernului Tariceanu sugereaza imposibilitatea adoptarii in timp util a reformelor solicitate de oficialii europeni, transmite RADOR, citand o declaratie a comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.