Daniela Popa, votata de Parlament pentru un mandat in Consiliul CSA, a anuntat astazi, in cadrul Consiliul National al PC ca demisioneaza din functia de presedinte al Partidului Conservator, informeaza NewsIn.
"Parasesc scena politica dupa 20 de ani de politica, la finalul carora hai sa spunem ca simt ca am obosit, am obosit sa fac un altfel de politica, o politica a sinceritatii si a realismului", a motivat Daniela Popa.

Daniela Popa a mai facut precizari in legatura cu participarea sa in viata politica printr-un comunicat de presa remis dupa ce votul Parlamentului i-a validat mandatul la conducerea CSA. "Evolutia esichierului politic din ultimul an, ma face sa cred ca Romania se afla in punctul in care are nevoie de locuri libere in Parlament, de maini ridicate la comanda si capete plecate. Nu corespund acestui profil de politician. (...) Dupa 20 de ani de politica si cinci mandate in Parlamentul Romaniei, fac parte din categoria celor mai longevivi politicieni romani de dupa Revolutie. Avand aceasta experienta, am luat decizia de a accepta nominalizarea in functia de membru al CSA, pe fondul unei dorinte de a ma implica in executiv de acum inainte", a precizat Popa, pe 15 ianuarie.

"Consider ca decizia de a accepta nominalizarea in functia de membru al CSA este o formula onorabila de a ma retrage temporar din viata politica, de a privi mai obiectiv evolutia ei si de a ma implica mai activ in procesul executiv.

Nu plec din Parlament pentru un salariu mai bun la o agentie de stat, asa cum s-a vehiculat la unele canale media in ultimele zile. Nu este cazul. Pozitia pe care urmeaza sa o ocup este cea de membru in CSA, nu de Presedinte, asa cum iarasi s-a vehiculat eronat in ultimele zile. Consider ca este o alegere de bun simt, calificata si nu neaparat politica", a mai aratat Daniela Popa, dupa ce a fost validata in CSA.

Ea si-a exprimat speranta ca "aceste demisii politice" (fara a se referi la altcineva decat propria persoana, n.r) vor deschide "oportunitatea unor politicieni tineri si capabili sa se afirme in politica romaneasca". "Asa cum se intampla in Colegiul 1 din Bucuresti, probabil ca si in Colegiul 19 vor candida tineri capabili si responsabili, care vor raspunde nevoilor de exprimare ale electoratului din Romania", a aratat liderul PC.

Daniela Popa a fost validata, pe 14 ianuarie, prin votul plenului, pentru un mandat in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Conform Legii, ea trebuie sa renunte la mandatul de parlamentar, dar si la cel de presedinte al PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.