Senatorul Corneliu Grosu a demisionat din PSD pentru a se alatura grupului de independenti condus de deputatul Gabriel Oprea.

Corneliu Grosu este senator de Mures.

Acesta a declarat pentru NewsIn ca s-a alaturat grupului parlamentar al independentilor deoarece are incredere in proiectul politic al lui Gabriel Oprea si pentru a-si putea promova proiectele legate de educatie. "Este un proiect nou, justificat si necesar, in cadrul caruia voi fi sprijinit pentru a-mi promova proiectele pe zona de educatie. Doresc sa imi aduc contributia la activitatea pe care o desfasoara grupul parlamentar independent si sunt multumit ca aici se munceste mult mai aplicat, proiectele noastre nu raman la stadiul de simple teorii. De asemenea, am apreciat faptul ca in cadrul grupului nu am gasit orientari si tendinte diferite si cred ca acest proiect al independentilor poate insemna o sansa pentru orice politician din Romania", a explicat senatorul.

Demisia lui Grosu este a doua din PSD in aceasta saptamana, primul fiind deputatul Valeriu Steriu, care s-a alaturat, la inceputul saptamanii, grupului de independenti. [Deputatul Valeriu Steriu lasa PSD-ul pentru independenti]

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, si senatorul social-democrat Miron Mitrea au declarat vineri ca plecarea parlamentarilor din grupul social-democratilor este cauzata de actuala politica a conducerii PSD, care este perceputa ca fiind una slaba.

Nastase a declarat despre recenta demisie a senatorului PSD, Corneliu Grosu, ca este rezultatul unui mesaj neportrivit al actualei conduceri a partidului. "Eu sunt convins ca daca vom reusi sa facem o echipa foarte puternica, si sa dam un mesaj clar la congres multi dintre ei se vor intoarce pentru ca pana la urma fii risipitori ai partidului vor trebui sa fie chemati inapoi in echipa si sunt foarte multi, unii au fost trimisi aiurea pe niste drumuri care nu ajungeau nicaieri. Eu cred insa ca va trebui sa dam acest mesaj pentru toti si daca vor vedea ca suntem din nou puternici, ca suntem seriosi, responsabili, cei mai multi vor veni inapoi si vor veni multi altii pe care i-am simtit si astazi cautand aceasta seva, aceasta formula de intarire a fiecaruia dintre noi in cadrul unei echipe care sa fie solidare", a declarat Nastase.

La randul sau, senatorul PSD Miron Mitrea a spus ca el personal l-a rugat pe Grosu sa nu plece din grupul PSD. "Chiar si cu domnul Grosu am vorbit si l-am rugat sa nu plece, se pare ca nu am avut succes si-mi pare rau (...). Domnia sa mai demult cocheta cu aceasta chestiune. Nu am ce sa spun, atata vreme cat nu o sa reusim sa motivam oamenii, sa le dam o speranta ca partidul va ajunge la guvernare, ca partidul va redeveni important si atata vreme cat suntem in aceasta poveste doar cu flacara violeta, singura actiune importanta in aceasta perioada, riscam sa pierdem in continuare oameni, si e grav", a spus Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.