Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat joi ca este gata sa faca parte dintr-o echipa de conducere, insa PSD are nevoie de un "proiect ideologic", criticand "siajul mercantilist" al social-democratilor, conform caruia partidul se poate alia cu orice alta formatiune.

"Am discutat cu mai multi colegi aceasta idee de a forma o echipa. Ma onoreaza increderea lor, a tuturor, si sunt convins ca, in conditiile in care sunt considerat util, sunt gata sa fac parte dintr-o echipa", a comentat Diaconescu, la Realitatea FM, informatiile potrivit carora atat Mircea Geoana, cat si Adrian Nastase, i-ar fi propus o candidatura in tandem, transmite NewsIn.

El a precizat ca aceasta candidatura depinde de modul in care PSD va reusi sa propuna un "proiect ideologic", prin care sa-si clarifice situatia pe scena politica, criticand de asemenea "siajul mercantilist" al partidului.

"Eu voi conduce Comisia, spunem noi, ideologica a PSD. In functie de modul in care vom reusi sa propunem un proiect ideologic, mie mi se pare esential. Eu tin foarte mult la aceasta identitate de stanga a PSD. Cred ca ne vom putea face si o idee in legatura cu cei care vor putea sa puna in aplicare acest proiect ideologic. (...) Dupa parerea mea, si PSD, din pacate, a intrat intr-un anumit siaj mercantilist, pentru ca, pana la urma, indiferent de ideologie ne putem alia cu oricine", a completat Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a mai spus ca PSD, pentru a putea "acapara" zona de stanga a politicii romanesti, trebuie sa sustina o social-democratie "de factura europeana", dand ca exemple Germania si Franta.

Pe de alta parte, vicepresedintele social-democrat a comentat si schimbarea lui Victor Ponta de la conducerea comisiei care centralizeaza propunerile pentru modificarea statutului partidului, spunand ca nu cunoaste situatia, dar il considera pe Ponta potrivit pentru aceasta functie.

"Acest lucru chiar nu-l cunosc, dar in egala masura si acel document este important si din punct de vedere politic, si din punct de vedere juridic. Dupa parerea mea, Victor Ponta are si cunoasterea de partid, dar si mintea juridica de a inlantui diversele mecanisme decizionale", a mai spus Diaconescu.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a fost numit, printr-o decizie a lui Mircea Geoana, coordonator al Comisiei pentru modificarea Statutului, in locul vicepresedintelui Victor Ponta, au declarat pentru NewsIn surse din partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.