Presedintele Consiliului National al PSD a declarat ca exista posibilitatea de a candida la functia de presedintele al partidului.

Intrebat daca ia in calcul varianta candidaturii la functia de presedinte al PSD si care ar fi conditiile pentru a lua aceasta decizie, Adrian Nastase a spus ca exista aceasta posibilitate, dar nu este momentul acum. "Exista aceasta posibilitate. (...) Eu nu cred ca este momentul acum, nu vreau sa intram intr-o competitie externa, in afara partidului, sa-mi fac campanie. Colegii vor decide la Congres cum este bine sa organizam echipa de conducere", a spus Nastase. El a adaugat ca prioritatile sunt transformarea PSD in principalul partid din Romania si consolidarea formatiunii in opozitie, transmite NewsIn.

"In timp ce noi discutam despre diverse echipe si diverse culori ale flacarilor care izbucnesc in campanie, Guvernul isi realizeaza obiectivele personale prin diferite proiecte pe care le aflam uneori din presa", a completat presedintele CN al PSD.

Intrebat daca sustine reintroducerea functiei de presedinte executiv al PSD, Nastase a declarat ca este o varianta "utila". "Eu cred ca ar fi utila reintroducerea acestei functii. Ea a fost eliminata in titlu persone, ca sa spun asa, avand in vedere o anumita persoana in perioada anterioara. Cred ca ea trebuie reintrodusa, pentru ca argumentele care erau atunci de ordin personal nu mai exista", a declarat Nastase.

El a mai spus ca PSD trebuie sa se concentreze mai intai pe o analiza interna, in conditiile in care unii lideri cauta justificari pentru pierderea alegerilor, frustrarile in partid fiind "extraordinar de mari", afirmand ca in Romania criza incepe "cu adevarat" din 2010, dupa realegerea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei. "Este important ca noi ca partid sa aratam ca intr-adevar criza in Romania incepe cu adevarat din 2010, dupa alegeri. Anul trecut s-au peticit lucrurile, s-au gasit diverse solutii si bani pentru a ajuta la alegerea lui Traian Basescu, dar acum, lucrurile nerealizate in timp, greselile care s-au facut in ultimii ani, vor fi platite de toata populatia tarii", a mai spus Nastase.

In ceea ce priveste declaratiile Mihaelei Geoana, care a spus ca Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt de domeniul trecutului, iar Mircea Geoana ar trebui sa se inconjoare cu oameni tineri, presedintele CN al PSD a declarat: "As fi preferat ca aceste sfaturi sa i le dea acasa domnului Geoana".

Iliescu: "Nastase este omul prezentului si viitorului in acest partid"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.