Mircea Geoana sustine ca adevaratul lucru care ar trebui sa-i preocupe pe colegii sai este daca cineva are interesul sa faca din PSD un "catelus de casa al lui Basescu".

"Indraznesc sa va spun in seara aceasta ca o sa va dezamagim ca partid din punct de vedere al congresului care o sa vina. Nu ca o sa va dezamagim in sensul ca nu o sa fie o eventuala competitie, dar o sa va dezamagim in sensul bun, pentru ca noi o sa venim cu o echipa robusta, o sa venim cu un program de modernizare agresiva a partidului nostru si ca vom veni cu un proiect pentru aceasta tara care sa reprezinte adevarata substanta a acestui congres", a declarat Mircea Geoana la Realitatea TV.

Presedintele Senatului a sustinut ca doreste organizarea cat mai rapida a congresului si a asigurat ca va "raporta" asupra activitatii sale ca presedinte al PSD. "Da, am de am de raportat in fata colegilor mei despre cei cinci ani de mandat ai mei, am si un lucru pe care mi-l reprosez, am si un program de modernizare al partidului, care a dat pana la urma cinci milioane si ceva de voturi la ultimele alegeri, si sunt absolut hotarat sa il continui cu cei care doresc sa fie alaturi de mine", a mai aratat Geoana. Liderul PSD a avertizat ca, daca ca castiga un nou mandat, va fi un presedinte mai ferm ca pana acum. "Am de asemenea obligatia ca stil de conducere sa continui sa fiu un presedinte foarte democratic dar sa fiu un presedinte mai autoritar. La un moment dat colegii mei vor spune <Domnule presedinte, e foarte bine cu democratia, dar cand unul sare gardul mai trebuie putin sa ii mai arzi cate una ca sa intre la locul lui>. Asta nu inseamna brutalitatea si nu inseamna ceva cazon in partid pentru ca nu e stilul meu si nu e stilul partidului, dar va fi mai multa fermitate in actul de conducere", a adaugat Geoana.

Liderul PSD a sugerat ca discutia din partid nu trebuie sa se concentreze pe persoanele care i-ar putea lua locul, ci asupra riscului ca PSD sa devina "catelusul de casa" al lui Traian Basescu sau sa se sparga din cauza conflictelor interne. "Eu inteleg dorinta multora sa vada PSD zbuciumand-se, spargandu-se. (...) Problema este daca cineva are interesul ca PSD sa aiba hemoragie, sa se sparga si sa devenim un fel de catelus de casa al lui Basescu. Asta este de fapt adevarata intrebare si in clipa de fata vreau sa va spun ca exista o imensa majoritate in partid care respinge o astfel de teza", a continuat presedintele social-democrat, insistand asupra faptului ca in acest moment este un lucru "foarte, foarte important" nevoia de a avea o opozitie la regimul Basescu. "Nu spun vorbe mari, dar, la modul cum s-a asezat imparateste peste Romania, Basescu si clanul lui, la modul cum au stiut sa fure alegeri atat de profesionist, la modul in care aloca resursele pe criterii strict clientelare, nevoia unui mare partid in opozitie care sa redevina alternativa la aceasta putere este obligatorie si acesta este rolul sa fac PSD o alternativa temeinica la actuala putere", a explicat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.