Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu (PNTCD), sustine ca presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, i-a propus o colaborare politica, insa acesta i-ar fi declarat ca mai intai trebuie reglementate "niste chestiuni".

Gheorghe Ciuhandu a completat ca probabil aceasta colaborare politica ar fi insemnat schimbarea majoritatii in CL Timisoara si a viceprimarului PSD.

Am avut o discutie cu Ostaficiuc (n.r, Constantin Ostaficiuc, presedintele PDL Timis si al CJ Timis), dar nu s-a pus problema sa schimb pe cineva. El a mers pe ideea unei colaborari politice, eu i-am spus ca mergem, daca se reglementeaza niste chestiuni”, a declarat primarul Timisoarei, referindu-se la faptul ca in campania electorala, PDL a postat pe mai multe cladiri din oras bannere cu continutul “Ciuhandu si Ostaficiuc il sustin pe Traian Basescu”.

Intrebat daca liderul PDL Timis i-a cerut o majoritate PNTCD - PDL, in Consiliul Local, dar si schimbarea viceprimarului PSD, Sorin Grindeanu, Ciuhandu a declarat: “Cand propui o colaborare politica te referi si la majoritati, dar nu am intrat in detaliile acestei discutii. Sunt disponibil pentru orice abordare administrativa in Consiliul Local in probleme de inters local si judetean. Nu am discutat de oameni sau sa-l dau pe unul afara sa-l pun pe altul”, a mai spus Ciuhandu.

Liderul PDL Timis, Constantin Ostaficiuc a refuzat sa faca orice comentariu referitor la declaratiile primarului, transmite corespondentul NewsIn.

Dupa alegerile locale din iunie 2008, PNTCD a incheiat o alianta, la nivel local si judetean, “Alianta pentru Timis”, cu PSD-PNL si Forumul Democrat German. Intelegerea a vizat si numirea unui viceprimar PSD, in persoana lui Sorin Grindeanu si a unui vicepresedinte PSD, in persoana lui Adam Craciunescu. Membrii aliantei si-au asumat la acel moment ca sustin 120 de proiecte in beneficiul Timisoarei si al judetului.

Pe de alta parte, reprezentantii UDMR au demarat, miercuri, negocierile, cu PDL Timis, pentru impartirea directiilor deconcentrate. “Principiile dupa care vom negocia in fiecare judet este principiul ponderii minoritatii. In cazul judetului Timis noi reprezentam 7,5 la suta. Tinem neaparat si de aici incepem negocierile, ca cele trei persoane care prin Hotararea de Guvern 37 declarata neconstitutionala intre timp au fost dati afara de la cele trei institutii: Directia Agricola, Directia Sanitar-Veterinara si Inspectoratul Scolar, sa ajunga inapoi”, a declarat liderul UDMR Timis, Francisc Halasz. Cei trei la care face referire au ocupat pozitia de directori adjuncti la institutiile mentionate anterior. De asemenea UDMR mai are in judet un subprefect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.