Premierul Emil Boc a declarat luni, in debutul dezbaterii pe bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale, ca anul 2010, desi va presupune "masuri aspre" va fi anul iesirii din criza si al pregatirii cresterii economice.

"Anul 2010 va fi mai bun decat 2009, dar cu crestere economica mica, care va pregati o viitoare relansare economica. (...) Anul 2010 e unul al iesirii din criza si al pregatirii cresterii economice, bugetul pe 2010 e un buget al relansarii economice si al iesirii din criza", a spus Boc, precizand ca bugetul a fost construit astfel incat sa asigure ca pensiile si salariile pot fi platite la valoarea care a fost stabilita. "Nu suntem aici sa vindem iluzii romanilor", a spus premierul, aratand ca a ales sa nu mareasca salariile si pensiile, desi orice premier si-ar dori acest lucru, pentru a nu induce false sperante populatiei.

De asemenea, premierul Emil Boc a declarat inaintea dezbaterilor din plenul Parlamentului pe marginea Legii bugetului pentru anul 2010, ca are incredere in capacitatea coalitiei guvernamentale de a spriji adoptarea actului normativ.

Plenul Parlamentului incepe luni discutiile asupra bugetului de stat si a celui de asigurari sociale pe anul 2010, dupa ce acestea au fost avizate de comisiile parlamentare de buget-finante in urma dezbaterilor care au durat trei zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.