Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu: daca PD-L este dispus sa accepte conditiile puse de liberali pentru a participa la actul guvernarii, "atunci voi propune partidului sa continuam negocierile".

Fenechiu le cere premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, sa prezinte o oferta concreta liberalilor in vederea intrarii acestora la guvernare, cerand ca PNL sa se ocupe de finante, investitii si infrastructura, relateaza NewsIn.

"Avand in vedere ca e o scrisoare deschisa, am publicat-o pe blogul meu personal, sunt convins ca aceasta scrisoare va inlatura absolut orice speculatii. Am cerut public PDL sa inceteze cu aceasta mascarada in care incearca sa-si acopere incompetenta, pentru ca de aceasta data nu mai poate da vina pe greaua mostenire, spune ca guvernarea merge prost pentru ca PNL nu vrea sa vina la guvernare. Sa-si asume guvernarea, sa-si asume toate minciunile si promisiunile facute in campania electorala, PNL isi vede in continuare de opozitie", a explicat vicepresedintele PNL.

Fenechiu a mentionat ca nu se asteapta neaparat la un raspuns, sustinand ca mass-media, prin mediatizarea demersului sau, i-a facut un serviciu mai mare decat un eventual raspuns in raspar pe care-l poate da Emil Boc. "Nu-mi sta in caracter sa scriu epistole, nu sunt un scriitor prin excelenta, asa incat mi-am exprimat o parere pe care am simtit nevoia sa mi-o exprim", a mai spus vicepresedintele PNL, sustinand ca o scrisoare deschisa "nu se trimite fizic, ci se publica".

Liberalii nu prea comenteaza

Demersul sau a fost decodificat in fel si chip de colegii din partid, de la "A gresit, asta e!" (Radu Stroe), la "No comment!" (Ludovic Orban). Liderul liberal, Crin Antonescu, a fost de parere ca Fenechiu incearca sa lamureasca niste colegi "ca nu din cauza noastra nu suntem la guvernare, ci din cauza PDL, a presedintelui Basescu, care ne-ar fi vrut la guvernare doar decorativ (...) si pentru a le cautiona politic, moral, nesimtirea". Dar, a mai spus el, "din cate am inteles, aici e vorba ca i se cere domnului Boc o oferta, iar eu nu particip la aceasta licitatie", transmite Gandul.

Scrisoarea lui Fenechiu

Stimate Domnule Presedinte PD-L ,
Stimate Domnule Presedinte al Romaniei,
Declaratiile sustinute in ultima perioada in mass media nationala, de unii lideri ai PDL in frunte cu dumneavoastra, domnule presedinte Traian Basescu, conform carora PNL a refuzat invitatia democrat-liberalilor de a participa la guvernare m-au determinat sa va adresez aceasta scrisoare deschisa prin care va solicit public sa puneti capat acestui populism demagogic. (…)In ciuda afirmatiilor ipocrite emise imediat dupa alegerile prezidentiale, nu a existat niciodata o oferta institutionala concreta in sensul formarii unui guvern de dreapta. O oferta responsabila ar fi trebuit fundamentata pe principii, obiective clare si strategii de guvernare, care sa puna bazele unui parteneriat real pentru scoaterea Romaniei din criza economica si politica in care se afla. Este de datoria dumneavoastra sa recunoasteti ca echipa de negociere a PNL nu a primit o astfel de propunere. Nu a fost invocat niciun temei concret pe care sa se bazeze un parteneriat comun intre cele doua partide, ci a fost primita doar o invitatie din politete pe care, probabil, in opinia dumneavoastra, ar fi trebuit sa o acceptam din obligatie. (…)Este de datoria dumneavoastra, ca lideri politici exponentiali, sa prezentati public motivul real pentru care PNL a fost ademenit la guvernare. Ar fi trebuit, oare, ca liberalii sa accepte aceasta evidenta incercare a PDL de a gasi un tap ispasitor pe care sa arunce vina si responsabilitatea unei guvernari care se anunta dificila? Va informez, stimati domni, ca rolul decorativ pe care l-ati gandit pentru PNL intr-un eventual guvern marioneta pentru a nu mai avea opozitie, cel putin in partea dreapta a esichierului politic, nu reprezinta o varianta de luat in calcul de catre partidul din care fac parte.

Cititi scrisoarea in intregime aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.