Liderul PSD Mircea Geoana, a apreciat marti seara ca o eventuala colaborare cu Forta Democrata trebuie sa tina cont de anumite conditii. Mai exact, Geoana a spus ca situatia este diferita daca este vorba despre un context electoral sau preelectoral ori daca este vorba de un ciclu politic normal. Geoana a admis ca a primit, in aceste zile, o scrisoare din partea presedintelui Fortei Democrate, Petre Roman, care cuprinde solicitarea angajarii unei discutii cu privire la viitorul stangii romanesti si la crearea unui pol de stanga.

Mircea Geoana a mentionat ca scrisoarea lui Petre Roman nu contine propuneri concrete. Pe de alta parte, deputatul social democrat Adrian Severin a confirmat ca PSD ar putea discuta si analiza impreuna cu Forta Democrata cele mai bune modalitati de unificare a fortelor democrate de stanga in vederea apararii Constitutiei Romaniei si democratiei. Adrian Severin a subliniat insa ca ideea unei fuziuni intre cele doua partide sau cea a listelor comune sunt o pura speculatie. Potrivit lui Severin, oferta lui Petre Roman urmeaza sa fie analizata de social democrati, in contextul in care presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a exprimat disponibilitatea unor consultari cu formatiunile care au orientare de stanga.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.