Remus Cernea, care si-a depus candidatura pentru Colegiul 1, dar i-a fost respinsa, i-a solicitat luni liderului PNL Crin Antonescu ca liberalii sa discute retragerea din alegeri a lui Radu Stroe pana cand CCR se va pronunta asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate de presedintele verzilor.

Cernea a venit la sala grupului PNL din Camera Deputatilor, unde se desfasoara Biroul Politic Central al partidului, pentru a discuta cu liderii liberali.

Presedintele Partidului Verde i s-a adresat liderului PNL, Crin Antonescu, intr-un moment in care acesta a iesit de la sedinta si l-a informat ca Honorius Prigoana, candidatul PDL pentru Colegiul 1, ar fi dispus sa renunte momentan la cursa electorala, daca si Radu Stroe, candidatul PNL, o va face. Cernea a mentionat ca le solicita ambilor candidati sa renunte la alegeri, ceea ce ar echivala cu o suspendare a scrutinului pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta asupra articolului din Lege care-i interzice presedintelui verzilor sa intre in cursa.

"Ma indoiesc ca domnul Stroe va face acest lucru", i-a raspuns Antonescu, citat de NewsIn.

"Este important sa stim daca intr-adevar liberalii apara pluralismul politic si ar fi un gest extraordinar pentru democratia din Romania sa asteptam impreuna decizia Curtii. Asta e tot ceea ce as cere sau ar fi firesc", a sustinut Cernea.

Antonescu i-a replicat ca PNL a demonstrat cu alte ocazii ca apara pluralismul si a spus ca, din punctul sau de vedere, Legea greseste ca nu lasa independentii sa candideze. "Pentru ca altfel, venind cu un partid care are constrangere de prag, deci sub un partid nu e normal, nu se poate candida, dar ca independent cred ca poate sa aiba oricine dreptul, pentru ca si la alegerile initiale, si la cele partiale, e clar ca regimul independentului e acelasi", a spus presedintele PNL.

Remus Cernea a invocat in sprijinul sau si afirmatiile liberalului Mihai Voicu, cel care pe blogul sau a precizat ca articolul invocat si de presedintele Partidului Verde ar fi, intr-adevar, neconstitutional.

Antonescu a incheiat discutia promitandu-i lui Cernea ca solicitarea sa va fi discutata in cadrul BPC.

Curtea Constitutionala a inregistrat pe 7 ianuarie sesizarea Tribunalului Bucuresti, care a admis exceptia de neconstitutionalitate invocata de Remus Cernea in dosarul in care acesta contesta respingerea candidaturii sale la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 1 Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.