Bursa zvonurilor din PD da ca sigura reactivarea politica a consilierului prezidential, Theodor Stolojan, fost presedinte al PNL si candidat pe la Presedintie, pe primii metri ai campaniei de anul trecut.

In cercuri restranse din PD se vorbeste tot mai intens ca fostul lider liberal va fi "varful de lance" al Aliantei D.A. intr-o viitoare campanie electorala. Potrivit unor surse din conducerea partidului, "prietenul" Stolo, cum il numea actualul presedinte Traian Basescu in campania electorala din 2004, va fi prezentat electoratului drept viitorul prim-ministru al Aliantei D.A. "Sunt discutii ca Theodor Stolojan sa fie desemnat premier al Aliantei si sa fie port-drapelul ei in eventualele alegeri anticipate", au declarat sursele.

Conform acestora, cel mai puternic sustinator al acestei variante este presedintele, Traian Basescu, care se va folosi de "influenta" sa pentru a-i determina pe liberali sa accepte o asemenea idee. De altfel, Traian Basescu a lansat aceasta ipoteza si in urma cu cateva saptamani in cadrul unei emisiuni televizate care a avut loc la TVR. De asemenea, in PD, se vorbeste tot mai mult despre posibilitatea desemnarii ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, in functia de premier interimar.

Nu numai pedistii il vad pe Stolojan prim-ministru, ci si unii liberali, nemultumiti de jocul de-a demisia practicat de Calin Popescu Tariceanu, joc care, in opinia lor, arunca o imagine de neseriozitate asupra intregului partid. Fostul presedinte la PNL Valeriu Stoica a declarat, dupa medierea de la Cotroceni si anuntul lui Tariceanu ca ar putea ramane in functie, ca cea mai corecta solutie pentru partid si pentru actualul sau presedinte ar fi ca acesta din urma sa demisioneze din fruntea guvernului, unde sa fie inlocuit de Theodor Stolojan. Astfel, liberalii ar dovedi ca sunt consecventi macar cu o idee.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.